Diumenge radiant amb calor de ple estiu

Els núvols de dissabte marxaran i el sol serà el protagonista amb temperatures que pujaran per sobre dels 30º en alguns punts

Imatge d'arxiu d'un termómetre
Diumenge continuarà força ennuvolat a primera hora al litoral tarragoní, però al migdia dominarà més el sol i la calor | Redacció

 

La tardor no té ganes d’instal·lar-se a casa nostra i, després d’un dissabte amb força intervals de núvols i algun ruixat aïllat al Camp de Tarragona, aquest diumenge el sol dominarà en conjunt i les temperatures encara pujaran més amb calor de ple estiu i xafogor marcada a la costa. Algunes màximes superaran els 30º, mentre que els termòmetres sembla que es començaran a normalitzar a mitjans de la propera setmana.

De moment, aquest diumenge encara quedaran alguns núvols baixos al matí entre la costa i prelitoral de Tarragona i Barcelona, però aniran a menys tot i que no acabaran de marxar. A primera hora es poden repetir aquestes imatges grabades al capdamunt de la serra de Montsià.

El sol vol imposar-se més a tot el territori en un dia per aprofitar. Nuvolades de tarda anecdòtiques cap a la muntanya i al nord-est de Girona. La marinada pot bufar amb ganes a la tarda a la costa i ho farà reescalfada a diversos punts, accentuant la sensació de calor. 

Temperatures altes per l’època

Pel que fa a les temperatures, pujaran entre 2 i 3 graus respecte al dissabte, amb màximes que s’enfilaran entre els 27º i 32º a gran part del territori, amb xafogor a la costa. No obstant, a zones de l’interior, especialment a Ponent i a la vall de l’Ebre, alguns termòmetres poden assolir els 33º o 34º de forma puntual. Un dia, sens dubte, de ple estiu amb calor atípica per l’època. 

Si ens fixem en les temperatures nocturnes, es mantindran sense grans canvis amb fresca en conjunt, si bé l’ambient serà agradable a la costa i fred al Pirineu. A la serralada s’esperen mínimes de 6º a 11º, de 12º a 17º a l’interior i entre 16º i 21º a la costa.

L’ambient de tardor arribarà entrada la setmana vinent

Les temperatures seguiran molt altes per l’època a l’inici de la setmana que ve amb temps molt tranquil, però a partir de dimecres l’arribada d’un front, més enllà de portar algun ruixat dispers, obrirà la porta a una normalització dels termòmetres i, per tant, a un ambient més propi de l’època, de la tardor. Ho haurem d’anar seguint amb atenció.

També et pot interesar...


Comentaris

envia el comentari