URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Diumenge assolellat però continua el fort vent i més fred

L’alerta per ventades continua a moltes comarques, especialment a Tarragona i al Pirineu, on es poden superar els 100 km/h. Quedaran alguns xàfecs de neu a la cara nord pirinenca

mapa
Mapa de la previsió per aquest diumenge | Catalunya Méteo

Aquest diumenge, el sol s’imposarà amb més energia a tot Catalunya però continuarem amb un ambient fred de ple hivern i, sobretot, amb vent fort que bufarà amb ganes a molts punts de Catalunya, especialment a Tarragona i Pirineu.

Aquest dissabte les ratxes de vent han superat força els 120 km/h a punts de la Costa Daurada i prop del massís del Port. En aquest sentit, es mantenen les alertes activades a moltes comarques i Protecció Civil manté activada l’alerta del pla VENTCAT. 

Al Pirineu aranès i Alt Pallars està activat el pla ALLAUCAT, pel perill 4 sobre 5 que existeix en aquest territori, ara mateix colgat per quasi 2 metres de neu. Les fortes ventades aixequen la neu, provoquen el fenomen del torb i incrementen el risc d’allaus.

El cel d'aquest matí al Delta de l'Ebre demostrava que seria un dia ventós, com aquest diumenge | Agustí Descarrega

 

Celatges blau intens i alguns núvols de vent

Pel que fa a l’estat del cel, el sol dominarà arreu i tan sols hi haurà alguns intervals de núvols molt anecdòtics a la Costa Brava i també al Pirineu de Lleida. De fet, a la cara nord pirinenca hi seguiran caient xàfecs de neu a totes les cotes, tot i que ni de bon tros serà la nevada de dissabte.

Temperatures encara més baixes amb un ambient de ple hivern i sensació de fred accentuada per les ventades. En conjunt, la majoria de màximes es mouran entre els 8º i els 13º al litoral i prelitoral, però aquests valors seran clarament més baixos a l’interior i Pirineu. Les glaçades no seran molt extenses per culpa del vent, però les mínimes seran clarament sota zero als cims del Pirineu i zones properes.

Segueixen els avisos del SMC per ventades huracanades i temporal marítim a la Costa Brava

Aquest diumenge continua activat el nivell taronja per fortes ventades a tot el Pirineu i l'Alt Empordà, ventades que també seran huracanades al Camp de Tarragona, Baix Camp i a comarques de l’Ebre; mentre que continuarà l’avís de nevades moderades a la Vall d’Aran i comarques veïnes. La violenta tramuntana aixecarà onades de més de 4 metres mar endins.

Mapa dels avisos de vent, neu i temporal marítim per aquest diumenge
Mapa dels avisos de vent, neu i temporal marítim per aquest diumenge | Meteocat

 

Propera setmana amb temps molt més tranquil

L’inici de la propera setmana estarà marcat per un ambient gèlid el matí de dilluns, coincidint amb la marxa del vent a molts llocs. No obstant, la tendència serà que, al llarg de la setmana, les temperatures pugin clarament i el sol domini en conjunt, si bé a finals de setmana es podria tornar a complicar una mica el temps.


Comentaris

envia el comentari