Segueixen els xàfecs i les tempestes al Pirineu i al nord-est aquest dilluns

El matí serà assolellat amb núvols més compactes cap a l’est i a la tarda tornarà a tronar i ploure a punts del Pirineu i terç est del territori. Les temperatures no patiran canvis.

Mapa de previsió per a aquest dilluns
Mapa de previsió per a aquest dilluns | Catalunya Méteo

 

ACTUALITZACIÓ: 03/09/2018 | 10.00

Les tempestes i els ruixats d'aquesta tarda seran més extenses a la demarcació de Girona respecte a les previsions de les darreres hores. Per aquest motiu el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha ampliat les comarques en avís groc per precipitacions intenses d'aquesta tarda. En aquest moment estan en alerta totes aquelles situades a la meitat nord menys l'Alt Empordà i el Baix Empordà.

Mapa d'avisos per intensitat de pluja i tempestes a Catalunya aquest dilluns
Mapa d'avisos per intensitat de pluja i tempestes a Catalunya aquest dilluns | Meteocat

 

NOTÍCIA: 02/09/2018 | 17.30

La previsió d’aquest dilluns estarà marcada per un canvi de temps provinent de l’oest. Com ja va succeir ahir diumenge, el cel estarà força ennuvolat en sectors del litoral i prelitoral central a les primeres hores del matí, on durant la matinada no es descartaria alguna precipitació minsa. La nit de dissabte a diumenge va descarregar una vintena de litres a Cunit i la matinada de dilluns podria repetir-se.

A mig matí la nuvolositat minvarà, si bé a partir de migdia creixeran nuvolades al Pirineu, i a punts de muntanya del quadrant nord-est i de la resta del prelitoral, on quedarà el cel força ennuvolat la segona meitat del dia.

A la resta del territori el cel quedarà força serè, tot i que a partir de la tarda la nuvolositat augmentarà des de l’oest a l’est fins a quedar parcialment o molt ennuvolat en molts punts al final del dia.

Les nuvolades compactes i els ruixats de tarda reapareixeran el dilluns
Les nuvolades compactes i els ruixats de tarda reapareixeran el dilluns | Carles Illa

 

Augmentaran les precipitacions a l’oest i les temperatures seran molt agradables

L’augment dels núvols durant la tarda serà el símptoma del canvi de temps. Per l’oest, al final del dia arribaran alguns xàfecs, s'estendran i afectaran altres punts sobretot de la meitat oest del país. Independentment, s'espera ruixats irregulars a punts de muntanya, sobretot del nord del país.

Les precipitacions seran, en general, d'intensitat entre feble i moderada, localment acompanyades de tempesta i calamarsa. Pel que fa a les temperatures, seran semblants a les de diumenge. Les mínimes seran fresques a l’interior i al Pirineu. Les màximes oscil·laran entre 24º i 29º al Pirineu, entre 29º i 34º al pla de Lleida i interior de les Terres de l'Ebre, i entre 27º i 32º a la resta del país.

 

Avisos per xàfecs intensos al Pirineu occidental

Els fronts de ruixats i tempestes acumularan quantitats de precipitació poc abundants, si bé a partir de mitja tarda i a les terres del nord-oest seran localment fortes i es podran acumular quantitats abundants de precipitació.

En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté actius avisos de color groc a l’Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alt Urgell, Solsonès, Cerdanya i Berguedà.

Mapa d'avisos per intensitat de pluja i tempestes a Catalunya aquest dilluns
Mapa d'avisos per intensitat de pluja i tempestes a Catalunya aquest dilluns | Meteocat

 

Temps molt insegur la resta de setmana

El temps seguirà mogut fins a finals de la setmana, cada tarda xàfecs i trons a l’interior, Prepirineu i Pirineu català, sobretot la meitat oest. Les temperatures tendiran a pujar a poc a poc.


Comentaris

envia el comentari