Dijous amb menys tempestes i temperatures més baixes

Aquest dijous millora el temps a Catalunya. El matí serà poc ennuvolat i els ruixats apareixeran a la tarda concentrats només a les muntanyes del nord-est

Mapa de previsió de Catalunya per aquest dijous
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

El dijous a la matinada poden descarregar tempestes al litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona, sobretot al camp de Tarragona. Tot i això al llarg de la nit el cel s’asserenarà i el matí serà generalment assolellat excepte a les comarques del nord-est on poden presentar-se nuvolades compactes tot el matí. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté avisos de matinada per possibles forts ruixats a la Costa Daurada i a l'Ebre. 

Mapa d'avisos per aquest dijous
Mapa d'avisos per aquest dijous | Meteocat

 

A partir del migdia creixeran nuvolades al Pirineu, Prepirineu i àrees muntanyoses de Girona i Barcelona on el cel quedarà cobert. A les comarques de Tarragona el cel es mantindrà força serè després d’una matinada ennuvolada.

A partir de migdia hi haurà ruixats d'intensitat entre feble i moderada a l'interior de les demarcacions de Barcelona i Girona. Al final del dia, aquests nuclis de precipitació podrien arribar al sector central del litoral i prelitoral de Barcelona i sud de la costa Brava. Els xàfecs aniran acompanyats localment de tempesta i calamarsa però no s’esperen acumulacions d’aigua importants.

Les nuvolades tornarán a ser protagonistes la tarda de dijous però els ruixats seran més dispersos
Les nuvolades tornarán a ser protagonistes la tarda de dijous però els ruixats seran més dispersos | Arnau Dolz

 

Temperatures normalitzades

Les temperatures seran més baixes, tant les mínimes com les màximes. Les mínimes voltaran entre els 10º i 15 º al Pirineu, dels 19º i 24 º al litoral central i sud, i dels 15º i 20 º a la resta de Catalunya. Pel que fa a les màximes, estaran més frenades que anteriors dies i voltaran entre els 25º i 30º a bona part del territori, excepte al Pirineu que seran més fresques i a punts del pla de Lleida on es registraran de 29º a 34º.

Continua la tramuntana a l'Alt Empordà entre fluixa i moderada amb cops forts al nord de la comarca. A la vall de l'Ebre bufarà el mestral d'intensitat entre feble i moderada fins a migdia. Poc vent a la resta predominant el vent de direcció sud i est.

La previsió per als pròxims dies

El divendres podria ser una jornada més moguda que la de dijous, ja que els models meteorològics apunten a un matí gris i amb ruixats intermitents al nord i l’est del principat. La temperatura no variarà gaire o baixarà una mica més.

Pel cap de setmana s’espera un temps més tranquil seguint la tendència dels darrers dies, al matí sol i núvols d’evolució que descarreguen a la tarda ruixats, algun de caràcter intens al Pirineu i al nord-est.


Comentaris

envia el comentari