Iniciem una setmana marcada per la calor intensa que anirà a més

Dilluns farà sol amb el pas d’alguns núvols alts i prims, molta xafogor i amb previsió que els propers dies les temperatures pugin encara més
Mapa de previsió per aquest dilluns
Mapa de previsió per aquest dilluns | Catalunya Méteo

Aquest inici de setmana continuarem amb la calor canicular de ple estiu de les últimes jornades. Dilluns tindrem un dia de sol i calor arreu, amb el permís de bandes de núvols alts i prims que creuaran per tot el territori, així com d’alguns núvols baixos a prop de la costa.

 

La calor serà intensa arreu i es podran assolir els 37º o 38º a Ponent. A més, la xafogor serà marcada a prop de la costa, on les nits continuaran sent de molt mal dormir. Sembla que al llarg de la setmana la calorada anirà a més amb un ascens dels termòmetres i ambient molt calorós.

 

Els núvols baixos en trams de la costa apareixeran bàsicament a primera i última hora de la jornada. A més, creixeran nuvolades a punts de muntanya que podran deixar algun ruixat de tarda al Pirineu, principalment al de Girona, així com a l’interior del nord-est. Poca cosa en general.

 

Calor intensa i nits de mal dormir

El sol dominarà a gran part del país aquest dilluns amb molta calor
El sol dominarà a gran part del país aquest dilluns amb molta calor | Xavi Cabo

 

En general, les temperatures màximes es mouran entre els 32º i els 37º al prelitoral i a l’interior, sent puntualment més altes a Ponent. Ambient molt calorós que a la costa, tot i quedar-se al voltant dels 30º, es manifestarà amb una marcada sensació de xafogor.

 

Pel que fa a les mínimes, tornarà a ser una nit de molt mal dormir al litoral, amb mínimes entre els 22º i els 25º en aquest sector. També a molts punts del prelitoral i de la meitat sud costarà baixar dels 20º.

 

A l’espera de més calor els propers dies

Segons indiquen els mapes meteorològics, la calor no només es mantindrà de cara als propers dies sinó que sembla que encara s’ha d’incrementar més. Res indica que tinguem unes temperatures excepcionals, però la calorada serà considerable arreu del país, sobretot a partir de dimecres i dijous.

 

Un ascens que encara serà més acusat al centre i oest de la península, on rebran de ple la massa d’aire càlid del nord d’Àfrica. D’aquesta manera, sembla que tocarà continuar suant de valent els propers dies, cosa que, d’altra banda, és el normal per l’època de l’any en la que ens trobem.Comentaris

envia el comentari