Inici de cap de setmana amb sol i cap a més calor

Tan sols hi haurà alguns núvols baixos en trams de la costa i les temperatures pujaran una mica més tant dissabte com diumenge

Mapa de previsió per aquest dissabte
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

La bonança torna a casa nostra aquest cap de setmana amb un ambient de ple estiu. El sol i la calor seran els clars protagonistes tant dissabte com diumenge amb temperatures més altes. Així, deixem enrere les tempestes que hem tingut aquests dies i que, en alguns casos, han caigut amb força.

Pel que fa als termòmetres, pujaran una mica més cada dia que passi, i ja aquest dissabte la majoria de comarques de l’interior i molts punts del prelitoral es situaran pel damunt dels 30º. A Ponent i a les Terres de l’Ebre es rondaran els 35º, mentre que a la costa hi farà xafogor. Les nits poden continuar sent de mal dormir a prop del litoral.

El cel estarà serè a gran part del país
El cel estarà serè a gran part del país | Rosa Tantiñà

 

Núvols baixos en trams de la costa

Aquest dissabte, el cel estarà en conjunt serè arreu, si bé en trams de la costa poden haver intervals de núvols baixos que, puntualment, podem fer la guitza als banyistes. En principi, n’hi haurà a primera i última hora del dia, però alguns podrien persistir, sobretot a l’Ebre i entre la costa del nord de Barcelona i sud de la de Girona.

A més, creixeran nuvolades inofensives a punts de muntanya que de deixaran precipitacions. El vent del sud bufarà moderat a la tarda a l’Alt Empordà, amb marinada a tota la costa.

Diumenge sense grans canvis

Mapa de previsió per aquest diumenge
Mapa de previsió per aquest diumenge | Catalunya Méteo

 

De cara a diumenge, la situació es mantindrà molt similar amb sol i calor que encara s’accentuarà una mica més. De fet, a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre poden superar-se lleugerament els 35º. 

No obstant, les nuvolades de tarda creixeran amb una mica més d’empenta i podran deixar algun ruixat poc important al nord de Lleida. També poden arribar algunes bandes de núvols i caure algun xàfec poc important a Ponent i a la vall de l’Ebre. Els núvols baixos seguiran apareixent en trams de la costa.   


Comentaris

envia el comentari