IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Dissabte tranquil a l’espera de pluges de cara a diumenge

A la tarda arribaran bandes de núvols pel sud de Catalunya que s’estendran cap al nord i també hi haurà núvols baixos en trams de la costa. Diumenge plourà sobretot a la tarda

Mapa de previsió per aquest dissabte
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

Després de tants dies d’anticicló, aquest cap de setmana tindrem canvis importants que no arribaran fins d’aquí a gairebé 48 hores. La nuvolositat serà més abundant diumenge a gran part del territori a causa de vents allevantats que portaran precipitacions. Els models meteorològics no s’acaben de posar d’acord en l’extensió i quantitat de les pluges, però tot sembla indicar que serien precipitacions febles, els més probables a les comarques de Tarragona, sobretot a l’Ebre, on hi començaria a ploure al llarg del matí o migdia.

Amb el pas de les hores, sobretot a la tarda i vespre, les pluges arribarien a la resta del litoral i prelitoral principalment, però també a més zones de Catalunya. No sembla que tinguem una situació de pluges importants, tot i que a les Terres de l’Ebre és on més plouria. Tot i així, estem parlant d’una regada després de molts dies de sequera. La situació s’allargarà fins dilluns.

Divendres assolellat al Delta de l'Ebre
Temps tranquil dissabte a l'espera de canvis importants | Magda Bustos

 

Dissabte de transició amb temps tranquil

A l’espera dels canvis de diumenge, dissabte serà un dia en general tranquil amb força sol i temperatures que baixaran una mica en conjunt, però ja amb canvis en el cel. Hi haurà més núvols baixos en trams de la costa i del prelitoral, especialment de la meitat sud, i a la tarda arribaran bandes de núvols per les Terres de l’Ebre que, amb el pas de les hores, s’estendran per més comarques. No s’esperen precipitacions.

També et pot interessar: Recorda que la nit de dissabte a diumenge canviem l'hora!

Ambient més fresc

Aquest dissabte notarem un lleu descens de les temperaturesi costarà molt que en algun lloc s’arribi als 20º. La majoria de màximes es mouran entre els 14º i 19º amb un ambient més fresc al centre de la jornada al litoral. No obstant, el dia serà agradable i aprofitable a l’aire lliure.

Pel que fa a les mínimes, seguirà el fred de nit amb glaçades a l’interior, on la majoria de valors es mouran entre els -3º i 2º, més baixes en algunes fondalades pirinenques. Al prelitoral, la majoria de temperatures nocturnes es situaran entre els 3º i 8º, mentre que a la costa es mouran de 5º a 10º.


Comentaris

envia el comentari