Es mantenen alguns xàfecs en un diumenge dominat pel sol en general

Les temperatures començaran a baixar en alguns punts a l’espera de la tornada de l’ambient de tardor la propera setmana
Mapa de previsió per aquest diumenge | Catalunya Méteo

 

Diumenge tindrem un temps semblant al de dissabte. Tot i que de matinada i fins a primera hora pot caure algun xàfec a la costa, al matí farà sol en general, i de fet es mantindrà així a gran part del territori durant tot el dia. No obstant, a la tarda es repetiran els xàfecs a punts de Girona i Barcelona, així com al Pirineu. A més, les temperatures ja començaran a baixar respecte dissabte a punts del nord de Catalunya, però el descens el notarem sobretot la propera setmana.

 

Tot i així, a Ponent i a les Terres de l’Ebre es tornaran a superar els 30º en algunes ocasions, mentre que moltes màximes es mouran entre els 26º i els 31º. Els termòmetres ja es quedaran més curts a punts de Girona, nord de la Catalunya Central i Pirineu. En molts casos es rondaran els 25º amb ambient poc càlid, sobretot allà on caiguin ruixats. La tramuntana començarà a entrar per l’Empordà a última hora del dia.

 

L'ambient càlid es mantindrà amb alguns xàfecs de tarda a l'espera de canvis | Ferran Gil

 

Es mantenen alguns ruixats

De nit, matinada i fins a primera hora del matí, esperem alguns xàfecs a punts de la costa que, localment, poden caure amb una certa intensitat. Per aquesta raó, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat alertes per ruixats puntualment forts a les comarques del Maresme, Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf, Baix Penedès i Tarragonès.  

Mapa d'avisos per aquest diumenge | Meteocat

 

A més, a partir de migdia i a la tarda, les nuvolades tornaran a créixer amb ganes a punts de muntanya i esperem nous ruixats a Girona, nord de les comarques de Barcelona i Pirineu, podent arribar algun xàfecs feble a la mateixa costa de Barcelona amb el pas de les hores. El SMC ha activat per les hores de la tarda una alerta a la Selva, Gironès i Baix Empordà.

 

No es descarta alguna tempesta que sigui localment intensa i acompanyada de calamarsa. Els intervals de núvols seran freqüents a la tarda en tots aquests punts, però el sol seguirà dominant a la resta del territori.

 

L’ambient de tardor torna la propera setmana

El pas d’una petita línia frontal entre diumenge i dilluns, que és la que farà augmentar la inestabilitat, obrirà les portes a una baixada clara de les temperatures els primers dies de la propera setmana, coincidint amb l’inici del mes d’octubre. Sobretot a partir de dimarts, la majoria de màximes es quedaran entre els 17º i els 23º amb nits fredes a l’interior per sota dels 10º, mentre que el vent bufarà amb ganes als dos extrems del país.