Activada l'alerta taronja ara mateix al Tarragonès i Baix Penedès per aiguats

Una forta tempesta afecta aquesta zona de la Costa Daurada on està deixant aiguats després d'un matí de temps molt mogut a la costa i altres comarques

Mapa de previsió per aquest divendres
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

   

ACTUALITZACIÓ: 31/08/18 | 13.15h

Els ruixats i les tempestes no s'aturen i aquest migdia n'han aparegut de noves a la Costa Daurada, on s'ha actival l'alerta taronja degut a la persistència de la forta pluja al Baix Penedès i zones properes. Concretament, els avisos del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) per obervació d'intensitat de pluja són de color taronja a les comarques del Baix Penedès i Tarragonès, mentre que hi ha un avís de color groc també al Garraf. 

Mapa d'avisos per forta pluja pel migdia d'aquest divendres
Mapa d'avisos per forta pluja pel migdia d'aquest divendres | Meteocat

 

Després d'una nit i matí d'aiguats a força comarques, les precipitacions han anat clarament a la baixa, però aquest migdia s'ha creat una nova tempesta al Baix Penedès que no es mou de la zona, on està deixant forts aiguats, i s'està estenent cap a punts del Tarragonès i del Garraf. De fet, han caigut 10 litres en tan sols 10 minuts al Vendrell, on s'ha tallat al trànsit les zones inundables. 

La tempesta de la Costa Daurada vista pel radar meteorològic
La tempesta de la Costa Daurada vista pel radar meteorològic | Meteocat

 

De cara a les proepres hores, encara es poden mantenir aquests xàfecs, tot i que haurien d'anar a la baixa a la costa. Els més destacats es traslladaran aquesta tarda a punts de l'interior del nord de Barcelona i de l'interior de Girona, mentre que aquest cap de setmana no acabarà de fer net amb nous xàfecs.  

NOTÍCIA: 30/08/18 | 18.38h

El temps segueix una mica mogut aquest divendres després d'un dijous amb nous xàfecs al nord-est. De cara a aquesta matinada i fins a primera hora del matí, poden caure ruixats o localment alguna tempesta més intensa a punts de la costa i del nord-est. També a la tarda hi haurà nous xàfecs al nord, mentre que a Tarragona i Lleida hi farà més sol amb temperatures sense grans canvis. 

Els ruixats de la matinada seran més probables i poden ser més destacats al litoral i prelitoral del nord de Barcelona i sud de la Costa Brava, raó per la qual s’han activat avisos en aquestes zones.

Pel que fa a l’estat del cel, hi haurà intervals de núvols durant tot el dia a Barcelona, Girona i zones properes, també del Pirineu, mentre que a la resta tan sols hi haurà algunes bandes de núvols alts i prims i algunes nuvolades inofensives de tarda a punts de muntanya que no impediran gaudir del sol.

El vent de tramuntana seguirà bufant amb ganes a l’Empordà, mentre que el mestral també bufarà al matí a l’Ebre i al sud del Camp de Tarragona amb tendència a desaparèixer. Les temperatures màximes es mouran entre els 25º i 30º, més altes a Ponent i Terres de l’Ebre.

Encara quedaran xàfecs en alguns punts aquest divendres
Encara quedaran xàfecs en alguns punts aquest divendres | MeteoMoià

 

Alerta per xàfecs intensos de nit

Pel que fa als ruixats de la nit a punts de la costa, s’esperen sobretot al sud de la Costa Brava i al nord del litoral de Barcelona, sense descartar-los en altres trams costaners. Els xàfecs seran força puntuals però poden ser localment intensos.

En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos de color groc per possibles ruixats intensos aquesta matinada i primeres hores de divendres a les comarques de la Selva, Vallès Oriental, Maresme, Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf, Baix Penedès i Tarragonès.

Mapa d'avisos per pluja per la matinada i matí de divendres
Mapa d'avisos per pluja per la matinada i matí de divendres | Meteocat

 

Inici de setembre sense grans canvis

Pel que fa a la previsió del temps d’aquest cap de setmana, no acabarà de fer net amb ruixats que encara apareixeran de forma dispersa i, en general, feble a punts de la costa i del nord-est. A la resta sol amb vent que anirà a la baixa i les temperatures seguiran similars amb calor moderada.  


Comentaris

envia el comentari