S’acabarà el 2018 amb molta bonança i algunes boires aquest dilluns

Desprès d’un dia mol bo amb ambient molt suau a les comarques de l’est i de ple hivern a les terres de Ponent, la nit de Cap d’Any serà freda i emboirada en alguns punts

Mapa de la previsió per aquest dilluns
Mapa de la previsió per aquest dilluns | Catalunya Méteo

El temps no variarà aquest últim dilluns de desembre i acomiadarem l’any amb el potent anticicló, el cel serè al litoral, prelitoral i la meitat est, i unes temperatures molt suaus durant les hores centrals, menys al pla de Lleida on la boira es resisteix a marxar.

La nit de cap d’any serà freda a tota Catalunya però amb temps estable, tot i que la boira lleidatana i de les depressions centrals pot deixar altra vegada terra moll i gebrar els arbres. La posició de l'anticicló també portarà una mica de vent de nord als cims del Pirineu, mestral a la Costa Daurada i tramuntana a l'Alt Empordà. Hi ha un avís del Meteocat per onades de 2,5 metres a la Costa Brava.

Després d’un dia de sol i boires, s’espera una nit de Cap d’Any que caldrà abrigar-se

La nit de Cap d'Any serà serena i freda generalment, amb boires concentrades al centre i ponent
La nit de Cap d'Any serà serena i freda generalment, amb boires concentrades al centre i ponent | Jaume Cusidó

 

Es repetirà el temps diferenciat de les últimes jornades. El sol, com a dominador del temps gairebé arreu, i els bancs de boira, presents als indrets habituals, gebradora en alguns casos. La novetat és que aquest dilluns tenen més possibilitat d'aixecar-se de cara al migdia. Potser quedaran alguns bancs de boira resistents, sobretot en punts del pla de Lleida.

Farà força fred a primera hora, amb glaçades moderades en punts d'interior, sobretot al terç nord. També es repetirà la inversió tèrmica, aquest diumenge les capitals de la Cerdanya, al Berguedà i a l’Alta Ribagorça hi havia mínimes de -7º mentre que als cims no baixaven dels 5º.

Al migdia tornarà el contrast marcat entre els indrets assolellats, amb valors d'entre 12º i 18º, i les zones de boira, amb valors frenats al voltant dels 10º, o per sota dels 5º en el cas de boira persistent. Serà un dilluns primaveral on faci sol, i de cru hivern on la boira amagui el cel.

El temps serà molt tranquil la nit de Cap d'Any
El temps serà molt tranquil la nit de Cap d'Any | Arxiu

 

La nit a Barcelona ciutat, Tarragona, Reus i altres poblacions costaneres serà estrellada i freda, amb temperatures nocturnes entre els 6º i els 10º, més baixes als barris pròxims al Besòs i el Llobregat, o al Francolí i les rieres del Baix Camp.

A la resta del prelitoral català, a la mitjanit estareu al voltant dels 5º i de matinada glaçarà. Més fred farà de matinada a les valls pirinenques, i a les comarques de Ponent i en punts de l’Altiplà central o la Catalunya Central, us acompanyarà la boira que pot ser gebradora. En general, convindrà abrigar-se molt i beure begudes calentes aquesta propera Nit de Cap d'Any.

  • També et pot interessar: El dia s’allarga a bon pas des d’aquest cap de setmana

Per Cap d’any, sol agradable o boira on és habitual

L’1 de gener tornarà a ser un dia assolellat, tot i que no es descarta algun núvol costaner. Començarà el matí molt fred a l’interior i al Pirineu, però la boira es desfarà a la Catalunya Central o a la plana de Vic. Màximes assolellades al voltant dels 15º, entre els 5º i 10º on estigui cobert. Les temperatures aniran baixant més decididament a partir del dimarts.


Comentaris

envia el comentari