Més calor aquest dimarts a l’espera dels dies més tòrrids de l’estiu

Cada dia que passi els termòmetres pujaran una mica més amb la previsió d’una segona meitat de setmana molt càlida

Mapa de previsió per aquest dimarts
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

La calor tan intensa que estem tenint aquests dies encara s’incrementarà una mica més aquest dimarts. De fet, l’ambient serà molt calorós en general amb molta xafogor a la costa, on les nits continuaran sent de molt al dormir. 

Els termòmetres encara han de pujar més al llarg de la setmana, i és que, a mesura que avancin els dies, les temperatures tiraran més amunt amb la previsió d’un final de setmana tòrrid amb 40º o més a Ponent i a les Terres de l’Ebre.

Pel que fa a l’estat del cel, aquest dimarts continuarà el sol arreu, tret d’algunes bandes de núvols alts i prims, sobretot a prop de la costa, i núvols baixos matinals en trams del litoral, especialment al de Tarragona.

A més, a la tarda tornaran a créixer nuvolades a punts de muntanya que, com ja ha passat aquest dilluns, deixaran xàfecs aïllats al Pirineu, especialment al de Girona, i a l’interior del quadrat nord-est. Avui han caigut fins a 29 litres per metre quadrat al Santuari de Queralt, al Berguedà, o 16 a Berga. 

Temperatures i xafogor molt altes a l’espera d’una calorada

El sol i la calor intensa marcaran el temps d'aquest dimarts
El sol i la calor intensa marcaran el temps d'aquest dimarts | Xavi Cabo

 

La calor serà especialment intensa a l’interior, on les màximes es mouran al voltant dels 35º,més altes a Ponent i vall de l’Ebre. No obstant, a la costa, tot i rondar els 30º, la xafogor serà tan marcada que s’arribarà a una sensació de calor de 35º o més, amb nits de molt mal dormir, ja que no es baixarà dels 24º o 25º a molts punts costaners de matinada.

Totes les mirades estan posades a la segona meitat de la setmana. A partir de dimecres, els termòmetres ja estaran molt amunt, i la previsió és que el cap de setmana sigui tòrrid amb màximes al voltant o pel damunt dels 35º a gran part del país i fins a 40º o més a Ponent i interior de les Terres de l’Ebre.

La massa d’aire molt càlid provinent del nord d’Àfrica que ens afectarà, tocarà de ple el centre y meitat oest de la península ibèrica, on es poden rondar els 45º.  

Quan acabarà aquesta calor tan intensa?

Si mirem els mapes a mig termini, no es veu un final clar a aquesta calor tan intensa. Sembla que a partir de la segona meitat de la setmana vinent podríem tenir una baixada més clara dels termòmetres, però aquest extrem encara és d’hora per confirmar-lo. De moment, tocarà suar de valent. 


Comentaris

envia el comentari