ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat confirma 9.331 nous contagis i 273 morts vinculades a la Covid-19

URGENT

❗ Sanitat prohibirà la mobilitat entre comunitats per Nadal excepte per motius familiars

Més núvols aquest dilluns i puja la temperatura diürna

Esperem un dia generalment bo, amb algunes boires interiors i una matinada molt freda però l’ambient al migdia serà més suau que dies passats. A la nit esperem noves precipitacions al Pirineu

dilluns
Mapa de la previsió per aquest dilluns | Catalunya Méteo

Acaba un cap de setmana molt hivernal i ventós, amb condicions extremes al Pirineu i al nord de la Costa Brava, i també en alguns punts de la demarcació de Tarragona. Es recordarà molt temps els cops de mestral de fins a 135 km/h al Port o els 184 km/h al Cap de Creus, al nord de Girona. El vent afluixarà notablement a partir de mig matí del dilluns, sobretot al Pirineu i Alt Empordà. L’estat de la mar millorarà, però el SMC deixa per demà activat l’avís per onades de més de 4 metres.

Matí amb molt fred i arribaran núvols per l’oest

S'espera un matí molt fred a l'interior, al prelitoral i litoral aquest dilluns | Arnald Pons

 

El dilluns començarà amb temperatures de ple hivern i cel força clar. A la Catalunya Central esperem alguns bancs de boira, i durant el matí arribaran núvols prims que enteranyinaran el cel. Amb el pas de les hores, aniran arribant núvols més gruixuts, generalment alts i mitjans, i només cobriran el cel al terç oest. A la costa i el prelitoral hi haurà grans clarianes.

De cara a la nit, els models indiquen que cauran les primeres pluges o nevades al Pirineu occidental. D’aquesta forma, dilluns a última hora tornarien les nevades cap als 1.600 metres, perquè la temperatura a migdia s’enfilarà força.

L’ambient del migdia serà força més suau

Dilluns es produirà un canvi de masses d’aire en alçada. S’aturarà la injecció d’aire fred i la temperatura de primera hora pujarà molt a cotes altes del Pirineu. Al fons de la vall i depressions interiors, la temperatura pot baixar, però a les valls pirinenques dependrà del vent si s’assoleixen temperatures negatives molt baixes. 

Al litoral i prelitoral, on no hi haurà gaire vent, tindrem mínimes més baixes, alguns valors negatius fregaran el litoral. En canvi, a migdia la temperatura pujarà en general, entre 2 i 5ºC, i de manera molt més evident al Pirineu. Es situarà entre els 10 i 15º al litoral i prelitoral, i entre els 7 i 12º a l’interior, però en cotes més elevades i a l’altiplà central quedarà més baixa.

El Servei Meteorològic de Catalunya avisa al matí de dilluns de ratxes fortes o molt fortes a totes les comarques pirinenques excepte la Vall d’Aran i l’Alta Ribagorça, i al terç sud les comarques del Baix Camp, Montsià i Baix Ebre.

alertes
Mapa d'avisos pel matí d'aquest dilluns | Meteocat

 

Setmana anticiclònica

Les precipitacions no s’estendran cap al sud aquest dimarts. Podrà nevar lleugerament al Pirineu oriental. En conjunt la setmana serà força tranquil·la, encara que dijous arribarà un altre front de pluges que podrien arribar a Girona i Barcelona. 

L'anticicló té tendència a anar-se acostant i això farà que, sobretot de cara al cap de setmana vinent, el temps sigui molt estable. Les nits es continuaran fredes, però de dia la temperatura anirà pujant.


Comentaris

envia el comentari