Dissabte radiant a gran part de Catalunya amb temperatures més altes

El sol dominarà a la majoria de comarques i les nuvolades de tarda tan sols deixaran algun ruixat aïllat al nord. Diumenge hi haurà més núvols baixos a la costa però dominarà la calma

Mapa de la previsió per aquest dissabte
Mapa de la previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

Els ruixats d’aquest divendres, que han estat entre febles i moderats però s’han estès a moltes comarques, no es repetiran el cap de setmana, ja que, especialment dissabte, dominarà el sol a gran part de Catalunya amb temperatures que pujaran una mica més i riuixats de tarda molt aïllats al nord. Diumenge hi haurà més núvols baixos a la costa.

Pel que fa a l’estat del cel, el matí de dissabte serà radiant amb sol arreu i boires matinals en fondalades interiors, així com fresca a primera hora. A la tarda creixeran nuvolades que tan sols deixaran algunes gotellades aïllades a l’interior del nord-est, tot i que agafarà cos la nevada de la cara nord a partir els 1.400 m. Res a veure amb les pluges generals de divendres.

Això sí, el cel quedarà mig ennuvolat al Prepirineu, nord de la Catalunya Central i nord-est. Vent de tramuntana tot el dia al nord de l’Alt Empordà i mestral a la tarda a l’Ebre.

Sortida de sol al Delta de l'Ebre diumenge
Dissabte molt assolellat, amb algunes nuvolades d'evolució diürna i temperatures més altes | Agustí Descarrega

 

Temperatures més altes

Si ens fixem en les temperatures, la bonança i el vent reescalfat permetrà que pugin a gran part de Catalunya amb un ambient més agradable que no pas el de divendres en general. La majoria de valors es mouran entre els 18º i 23º, si bé a Ponent i a les Terres de l’Ebre es situaran entre els 20º i 25º amb sensació més càlida.

Les mínimes baixaran una mica i es situaran entre els 10º i 15º a prop de la costa, mentre que al prelitoral es situaran entre els 7º i 12º. A l’interior, la majoria de valors es mouran entre els 5º i 10º.

Diumenge tranquil a l’espera de més calor

De cara a diumenge, sembla que es mantindrà la calma meteorològica però amb més núvols baixos a prop de la costa, especialment al matí, i núvols d’evolució a punts de muntanya del nord de Catalunya. Tot indica que la setmana que ve podríem tenir el primer tast pre-estiuenc amb els dies més càlids del que portem d’any. 


Comentaris

envia el comentari