IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Dilluns amb ressol i cel més tapat pel pas d’un petit front

La propera jornada estarà dominada per nuvolades més espesses però sense conseqüències, excepte a la cara nord del Pirineu. L’ambient al migdia i tarda serà menys calorós.

meteo
Mapa de la previsió per aquest dilluns | Catalunya Méteo

Dilluns farà un matí molt semblant al de diumenge però la tarda estarà en general més ennuvolada perquè ens creuarà un front molt desgastat, que significarà l’inici d’un canvi de temps respecte a temperatures i algunes precipitacions durant la setmana que ve. Fins aleshores, continuarà l’ambient molt suau i una mica ventós.

Pel que fa a l’estat del cel, si entrem en més detall, aquest dilluns entra per l’oest un front que farà augmentar progressivament els cels ennuvolats, de tipus alt al matí, i més compactes per la tarda, especialment al vessant nord del Pirineu. En aquesta zona, Vall d’Aran i nord del Pallars, esperem algunes precipitacions. La cota de neu voltarà els 1.500 metres.

Per altra banda, el pas del petit front afavorirà la formació d’algunes nuvolades a la costa central però sense pluges. Provocarà la baixada de les temperatures al Pirineu, mentre que a la resta, pel vent de ponent amb alguns cops intensos a l'oest del país,l’ambient suau es mantindrà al litoral i prelitoral però farà menys calor que el diumenge. 

El cel estarà més ennuvolat a mesura que passin les hores aquest dilluns
El cel estarà més ennuvolat a mesura que passin les hores aquest dilluns | Arxiu

 

Mínimes semblants i temperatures màximes més baixes

L’ambient de primavera seguirà alguns dies més a causa la circulació de vents de l’oest i sud. La mínima augmentarà una mica. A les zones més poblades del territori, el ressol ajudarà a arribar dels 20 a 23ºC a la tarda, mentre que al Pirineu la temperatura màxima es situarà entre els 12 i 17 ºC i a la resta de Catalunya entre 15 i 20 ºC.

Es va confirmant el retorn de l’ambient més típic per aquestes dates

Dimarts serà una jornada de transició, de cels variables i amb una temperatura més baixa, especialment al litoral. El canvi de temps més destacable de la setmana arribarà a partir de dimecres al migdia. Un nou front portarà pluges a les comarques de Lleida, i de manera més feble i local en altres zones. 

La neu tornarà a cobrir el Pirineu per sobre dels 1.500 metres, amb alguns registres destacables. Dijous baixarà la temperatura arreu, encara quedaran núvols i la possibilitat d'algun ruixat al Pirineu i al nord-est.


Comentaris

envia el comentari