Segueix el sol i l’ambient agradable els propers dies a l’espera de canvis

Les temperatures no experimentaran grans canvis i de cara a finals del cap de setmana arribaran més ruixats i baixaran els termòmetres

Mapa de previsió per aquest dijous
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

Pocs canvis en el temps aquest dijous. El sol i l’ambient agradable continuaran amb nosaltres al llarg del dia, mentre que la nit, malgrat seguir amb temperatures de tardor, serà una mica menys fresca o freda. Tot plegat sembla que té els dies comptats, ja que, a partir de la segona meitat del cap de setmana i dilluns, poden arribar canvis en forma de xàfecs i baixada dels termòmetres. 

Pel que fa a l’estat del cel, tindrem un dia radiant arreu amb sol que dominarà en general. No obstant, apareixeran alguns núvols baixos poc importants a la costa de Tarragona al llarg de la jornada que, de cara al vespre, arribaran a més punts del litoral. Poca cosa tot plegat en un dia molt plàcid. Pel que fa a la tramuntana, anirà a la baixa a l’Empordà, si bé encara es pot registrar algun cop fort, però el gregal (NE) s’acabarà imposant a la tarda.

El sol seguirà dominant arreu aquest dijous
El sol seguirà dominant arreu aquest dijous | MeteoMoià

 

Temperatures molt agradables al centre del dia

Les temperatures no experimentaran grans canvis aquest dijous, si bé les mínimes poden ser un pel més altes en general amb la majoria de valors entre els 10º i els 15º. No obstant, farà més fred a punts de l’interior i de muntanya, mentre que a la costa quedaran més altes.

La nit anterior els termòmetres han quedat molt alts a valls del Pirineu de Lleida i altres zones on bufava el vent a causa de l’efecte Föhn, també conegut com a Fogony, que és quan el vent del nord bufa amb ganes a sotavent de les serralades i arriba reescalfat. En aquestes zones, com que el vent va a la baixa, la nit pot ser més fresca o freda que l’anterior.

Pel que fa a les màximes, la majoria es tornaran a moure entre els 23º i els 28º, si bé es quedaran més curtes a zones de muntanya. Un ambient molt agradable que permetrà anar amb màniga curta al centre del dia a gran part del país.  

Canvis a la vista a partir de diumenge

Si bé el divendres i gran part de dissabte es mantindrà la calma meteorològica, sembla que la segona part del cap de setmana es presenta més moguda. Entre diumenge i dilluns podrien arribar precipitacions a gran part del territori acompanyades d’una baixada de les temperatures i també de la cota de neu al Pirineu, on es podria veure nevar al voltant dels 1.800 metres. Uns extrems, però, que haurem de confirmar els propers dies.


Comentaris

envia el comentari