Dimarts mogut amb més xàfecs a diverses comarques

Al matí pot caure algun ruixat a punts de la costa però els més intensos es concentraran al prelitoral i interior de Tarragona i Barcelona

Mapa de previsió per aquest dimarts
Mapa de previsió per aquest dimarts | Xavi Segura

No hi ha manera que acabi aquesta situació perpètua d’inestabilitat que arrosseguem des de fa molt de temps. Després d'un dilluns amb noves tempestes de tarda en alguns punts, aquest dimarts, tornarem a tenir un dia mogut a nivell meteorològic amb xàfecs que ja al matí i migdia poden caure entre la costa i prelitoral de Tarragona i Barcelona i a altres comarques interiors. 

A partir del migdia i durant la tarda, els ruixats es concentraran a punts del prelitoral i de l’interior, principalment del centre del país i de la meitat nord, desapareixent al vespre. No es descarta que durant la tarda caigui algun ruixat feble a prop de la costa, especialment a la de Barcelona.

Les precipitacions circularan de sud a nord i poden anar acompanyades de tempestes localment intenses al prelitoral i a l’interior, que és on s’esperen els xàfecs més intensos durant el dia. També cauran ruixats al Pirineu, Prepirineu i interior de Girona, mentre que a la resta no s’hi esperen tot i que no es descarta alguna gotellada.

Pel que fa a l’estat del cel, al matí estarà molt ennuvolat arreu i a partir de primera hora de la tarda s’obriran grans clarianes pel sud que, amb el pas de les hores, s’estendran cap al nord. 

Avisos per fortes pluges

Els xàfecs cauran a més comarques aquest dimarts
Els xàfecs cauran a més comarques aquest dimarts | Arxiu

 

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos per pluges a diverses comarques. Al matí, concentra les alertes al Camp de Tarragona, comarques del nord de Tarragona, Bages, Anoia, Solsonès i Segarra.

De cara a la tarda, aquests avisos desapareixen del litoral tarragoní però no de la resta de comarques interiors del nord de Tarragona i les esmentades abans, mentre que s’estenen els avisos a totes les comarques prelitorals i interiors de Barcelona.

En tots aquests punts, poden caure ruixats intensos que deixin 20 litres per metre quadrat en tan sols 30 minuts. No obstant, la situació és molt complexa i els mapes no s’acaben de posar d’acord sobre què acabarà passant. Per tant, haurem d’anar seguint en cada moment l’evolució de la situació perquè poden haver canvis.

Mapa d'avisos per pluja per aquest dimarts
Mapa d'avisos per pluja per aquest dimarts | Meteocat

 

Temperatures i pròxims dies

Pel que fa a les temperatures, la mínima es quedarà una mica més alta aquest dimarts per la presència de núvols durant la matinada, mentre que les màximes seran un pèl més baixes, amb la majoria de valors movent-se entre els 20º i els 25º en general.

De cara als pròxims dies, la inestabilitat no té ganes de marxar i continuarem amb els xàfecs i tempestes a molts punts. Entre dimecres i dijous podríem tenir una nova tongada de precipitacions a gran part del territori, i les temperatures pujaran més pel cap de setmana.  

Balanç dels ruixats de dilluns

Arc de Sant Martí diumenge a la tarda a La Granada (Alt Penedès)
Arc de Sant Martí diumenge a la tarda a La Granada (Alt Penedès) | Miquel Montserrat

 

Malgrat que el sol ha dominat a gran part del país, encara queda aire fred en alçada i això afavoreix el creixement de nuvolades de tarda a punts de muntanya. Per tant, aquest dilluns han tornat a caure xàfecs i tempestes en algunes zonesperò res a veure amb ahir. Han estat focalitzats però localment intensos, i han caigut bàsicament a les comarques del nord de Girona, al Priorat, Segarra, als Ports i algun punt més de l'interior i prelitoral. Aquests són els registres més destacats: 

  • Torroja del Priorat: 35 l/m2
  • Sant Pau de Segúries: 26 l/m2
  • Panta de Darnius: 21 l/m2
  • Torroella de Fluvià: 19 l/m2
  • Sant Pere Pescador: 19 l/m2
  • Òdena: 16 l/m2
  • Ports: 16 l/m2
  • Banyoles: 13 l/m2

Comentaris

envia el comentari