El vent de tramuntana s’enforteix al nord, en un diumenge molt assolellat i poc càlid

En conjunt farà molt de sol però l’ambient no semblarà pas de maig. Les ventades seran freqüents als extrems i no s’esperen pluges, tret d’algunes nevades minses a la cara nord pirinenca

diumenge
Mapa de la previsió per aquest diumenge | Catalunya Méteo

El cel clar blau elèctric continuarà aquest diumenge a bona part de Catalunya, a causa del vent de tramuntana i mestral que bufaran amb ganes i certa ràbia als extrems del territori. Típic d’aquestes situacions de nord, preveiem que es formaran algunes nuvolades a la costa i prelitoral central i nord, però no esperem pluja. Serà un dia d’aprofitar el sol i la bonança, de visitar el camp i les muntanyes que tornen a estar humides després les pluges.

L’ambient serà agradable on no faci vent, tot i que la temperatura continuarà sent més fresca del que pertocaria per aquestes dates, perquè entre diumenge i dilluns continua entrant aire fred de l’interior del continent.

Aquesta entrada de nord mantindrà els núvols i algunes nevades al Pirineu occidental, fins a cotes de 800 metres, però no creiem que s’emblanquini el fons de la Vall d’Aran. Estem en una situació poc habitual, encara que el temps estable i assolellat del dissabte seguirà aquest diumenge. La pròxima nit i matinada serà fresca o freda segons el lloc, serena amb l’oportunitat de gaudir de la pluja d’estels dels Aquàrids. A migdia, no sentirem calor i baixen una altra vegada al nord.

El vent bufarà fort al Pirineu, a l'Empordà i a les terres de l'Ebre aquest diumenge
Cel ras i vent fort al Pirineu, a l'Empordà i a les terres de l'Ebre aquest diumenge | Agustí Descarrega

 

Molt vent a l’Empordà, a les cotes altes del Pirineu i a les terres de l’Ebre

Les temperatures diürnes seguiran frenades, entre els 11 i 16ºC al Pirineu, entre 13 i 18 ºC al Prepirineu i a l'Altiplà Central, entre 18 i 23 ºC a ponent i al terç sud, i entre 16 i 21 ºC a la resta del territori. 

S’espera un ambient sensiblement fresc on bufi fort el mestral i la tramuntana. El vent es reforçarà molt al terç nord i a punts del sud la primera meitat del dia, amb cops que poden arribar als 100 km/h a les zones més ventades. Serà molt molest a l’Empordà i cotes elevades del Pirineu oriental, però durant la tarda afluixarà. Al Camp de Tarragona i a l’Ebre perdrà molta pistonada a partir del migdia. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís groc per ventades i el nivell taronja a la Costa Brava per onades superiors als 2,5 metres.

Mapa d'avisos per fort vent i temporal marítim aquest diumenge
Mapa d'avisos per fort vent i temporal marítim aquest diumenge | Meteocat

 

Com començarà la setmana?

De cara el començament de la setmana que ve, la previsió apunta a un temps assolellat amb el pas de núvols prims, la formació de nuvolades d’evolució diürna a les muntanyes durant la tarda amb poc risc de pluja, i a que el vent de nord desaparegui i pugi sensiblement la temperatura.


Comentaris

envia el comentari