Ambient més agradable a migdia aquest diumenge de Reis

Les temperatures pugen més i es superaran els 15º a molts punts propers a la costa. El sol dominarà en general amb boires que es dissiparan força a Ponent i vent a l’Ebre, l’Empordà i al Pirineu

Mapa de la previsió per aquest diumenge
Mapa de la previsió per aquest diumenge | Catalunya Méteo

Pocs canvis en el temps aquest diumenge, dia de Reis. L’anticicló continuarà amb nosaltres però una massa d’aire més càlid se’ns tirarà al damunt, fent que la matinada ja no sigui tan freda i que el migdia sigui agradable i, puntualment, suau a prop de la costa, on la majoria de màximes superaran els 15º. Inclús a Girona es poden rondar els 18º. 

Tot i això, durant el matí es repetiran algunes boires gebradores a l'interior del país i demanem precaució durant els trajectes amb cotxe, en aquest dia d'àpats familiars i de recollida de regals, per la Catalunya Central i les Terres de Ponent, on hi haurà gel a la calçada de les carreteres, tal com avui dissabte en punts l'altiplà central.

A la resta del territori, moltes màximes es mouran entre els 10º i els 14º, mentre que les glaçades nocturnes perdran extensió al litoral i prelitoral però es mantindran ben intenses a l’interior.

Pel que fa a l’estat del cel, el sol dominarà en conjunt amb el permís del pas d’algunes bandes de núvols alts i prims. La nuvolositat pot ser una mica més present a l’àrea del Pirineu, mentre que les boires de Ponent i de l’Altiplà Central es dissiparan la majoria al centre de la jornada. No descartem alguna nuvolada a la costa a la tarda.

El matí d'aquest diumenge serà molt fred a gran part de Catalunya, com els darrers dies.
El matí d'aquest diumenge serà molt fred a gran part de Catalunya, com els darrers dies | Arnald Pons

 

Continua el vent als dos extrems del país

Si ens fixem en el vent, seguirà bufant la tramuntana al nord de l’Alt Empordà amb ganes com també a les zones elevades del Pirineu, amb alguns cops forts. Per contra, el mestral seguirà pentinant amb ràfegues moderades a les Terres de l’Ebre i, puntualment, al sud del Camp de Tarragona.

Les ventades alteraran força el mar a la Costa Brava, on es manté l’alerta taronja per fort onatge per part del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), així com també l’alerta de vent superior als 100 km/h al Pirineu i Alt Empordà.

Mapa dels avisos de vent i mala mar per aquest diumenge
Mapa dels avisos de vent i mala mar per aquest diumenge | Meteocat

 

A l’espera de la possible fredorada de la propera setmana

De cara als propers dies, la notícia serà el fred, que podria ser ben viu a mitjans de setmana. A partir de dimecres, una fredorada provinent de l’est i nord d’Europa ens podria afectar amb una baixada clara dels termòmetres i de la cota de neu, tot i que, en principi, no s’esperen precipitacions.

Una situació molt incerta que haurem d’anar acotant al llarg de les properes jornades, tot i que tot sembla indicar que l’ambient d’hivern, amb més o menys fred, s’instal·larà a casa nostra els propers dies.

  • També et pot interessar: Nevades molt abundants al centre i sud d’Itàlia

Comentaris

envia el comentari