Últim dia de temps plàcid amb sol i alguns núvols aquest dissabte

Al vespre arribaran precipitacions al Pirineu i les temperatures baixaran de forma clara a partir de diumenge a tot Catalunya

Mapa de previsió per aquest dissabte
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

ACTUALITZACIÓ 06/10/2018 | 11.00

El canvi de temps arribarà a les últimes hores d'aquest dissabte. Els ruixats entraran pel Pirineu de Lleida i podrien anar acompanyats de tempesta i intensitats elevades. Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'alerta groga per ruixats forts a les comarques pirinenques de l'extrem oest. Les comarques implicades són la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Sobirà i l'Alt Urgell. Durant la nit i matinada de diumenge les pluges es generalitzaran a la resta de comarques del terç nord.

Mapa d'avisos per forts ruixats aquest dissabte
Mapa d'avisos per forts ruixats aquest dissabte | Meteocat

 

NOTÍCIA 05/10/2018 | 17.30

Aquest dissabte l’haurem de gaudir ja que serà l’últim dia de temps plàcid i d'estiuet a gran part del país abans del canvi brusc que es preveu a partir de diumenge. Les temperatures tocaran sostre amb ambient càlid en general i, malgrat que farà sol, sobretot al matí hi haurà força núvols baixos en trams de la costa i zones properes, especialment de la meitat sud. 

La tendència, però, serà que aquests núvols es vagin trencant, si bé l’aproximació d’un front provinent de l’Atlàntic farà augmentar la nuvolositat per la zona del Pirineu i al llarg de la tarda i vespre, però sobretot de nit, els ruixats i alguna tempesta afectaran gran part de la serralada, sense descartar algun xàfec feble en altres punts del país a última hora. També arribaran bandes de núvols alts i prims a la tarda per Ponent. 

Les temperatures toquen sostre dissabte

L'ambient càlid dominarà aquest dissabte
L'ambient càlid dominarà aquest dissabte | Xavi Cabo

 

Aquest dissabte les temperatures tocaran sostre amb ambient càlid poc normal per l’època. La majoria de màximes es mouran entre els 25º i els 30º, si bé al Pirineu els termòmetres es quedaran més curts amb la majoria de valors entre els 20º i els 25º.

Pel que fa a les temperatures de nit, pujaran allà on hi hagi núvols baixos, especialment a la costa de Tarragona. A la resta es mantindran més o menys similars amb fresca o fred a l’interior. La majoria de mínimes es mouran entre els 10º i 15º, més baixes a muntanya i punts de l’interior. A la costa quedaran més altes, amb temperatures entre els 16º i 19º.

Diumenge arriba la plena tardor

Diumenge ens arriba un canvi important de temps. El vent del nord entrarà amb força a l’Empordà, Ebre, Tarragona i sud de Barcelona i farà baixar les temperatures, amb mínimes que s’assoliran al final del dia. L’ambient serà fred al Pirineu, on hi podrà nevar al voltant dels 2.000 metres.

Els xàfecs es concentraran a la serralada i entre Girona i Barcelona, especialment a la tarda. A la resta farà més sol, però amb vent o ambient més fresc. El temps d’avançada tardor es quedarà amb nosaltres uns quants dies.


Comentaris

envia el comentari