Ruixats de tarda concentrats a la meitat est

Durant la matinada de dijous creuarà una tongada d’intenses tempestes l’oest i sud. La resta de dia s’espera que millori el temps i a la tarda es concentraran els ruixats al Pirineu i nord-est.

Mapa de previsió per aquest dijous
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

ACTUALITZACIÓ 06/09/2018 | 11.00

Mapa d'avisos per tempestes per a aquesta tarda de dijous
Mapa d'avisos per tempestes per a aquesta tarda de dijous | Meteocat

 

Els ruixats i les tempestes tornaran a aparèixer aquesta tarda a molts punts de la meitat est, sobretot concentrats a l'interior de Barcelona i Girona. No es descarta la possibilitat que arribi algun xàfec al litoral central i a punts de Tarragona.

El Servei Meteorologic de Catalunya (SMC) ha activat l'avis groc per intensitat de pluja a més comarques com el Baix Camp, el Priorat, Conca de Barberà i Alt Camp, i a Barcelona i comarques veïnes.

NOTÍCIA 05/09/2018 | 17.30

Aquest dijous millora el temps de cara a la tarda després de mig matí passat per aigua.

Les primeres hores del matí seran complicades perquè es preveu un front de tempestes molt fortes que escombraran el territori de sud-oest a nord-est a la nit. Fins les 8 del matí hi ha molta probabilitat de xàfecs torrencials a tot el litoral de Tarragona i sud de Barcelona.

Temps boig de tardor

Un cop superat aquest front s’aclarirà el cel i dominarà el sol bona part del matí, mentre en punts de muntanya i al nord-est creixeran noves nuvolades que podran descarregar ruixats i alguna tempesta a les comarques interiors de Barcelona i Girona. Tampoc es descarten al Pirineu occidental, en punts de Tarragona i alguna pluja dèbil al litoral central i nord.

Les temperatures seran més baixes a causa del cel cobert i en moments de fort ruixat. Les mínimes voltaran dels 12º als 21º, més baixa al Pirineu, i les màximes entre 25º i 30º a tot el territori.

Aquesta nit hi haurà molts llampecs al cel direcció al mar
Aquesta nit hi haurà molts llampecs al cel direcció al mar | Marçal Berga

 

Alerta taronja per intensos ruixats a la Costa Daurada de matinada, i avis groc a Girona a la tarda

Les precipitacions seran localment fortes i abundants de matinada al litoral i prelitoral sud i a partir de migdia, al l'interior de la meitat est. A banda, les precipitacions aniran localment acompanyades de tempesta i calamarsa o pedra. 

En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat alerta taronja a les poblacions de la Costa Daurada durant la matinada i Protecció Civil emet la pre-alerta INUNCAT fins les 8 del matí. Per a la tarda està activat avisos d’intensitat de pluja a tot el nord-est.

Es recomana que seguiu les recomenacions del Meteocat, de Protecció Civil i les actualitzacions personals d’aquest mitjà.

Mapa d'avisos per aquest dijous
Mapa d'avisos per aquest dijous | Meteocat

 

Continuaran les tempestes de tarda però seran més disperses

La previsió per als pròxims dies serà un temps semblant als dels darrers dies, amb moltes estones de sol i cel clar i nuvolades d’evolució i tempesta a la tarda. Fins al cap de setmana els ruixats es restringiran més a zones de muntanya. Les temperatures ara semblen que tendiran a baixar cap a temperatures més de tardor. No es veu final per aquest temps tan boig.


Comentaris

envia el comentari