Dissabte de força sol i més calor amb alguns ruixats de tarda

Diumenge tindrem una situació semblant amb temperatures encara més altes però els mapes rebaixen l’onada de calor de la propera setmana
Mapa de previsió per aquest dissabte
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

El temps de ple estiu serà el protagonista d’aquest cap de setmana a gran part del país. El sol dominarà en general amb temperatures que pujaran més cada dia que passi amb xafogor a la costa. Cauran ruixats de tarda al Pirineu que seran localment forts i que dissabte, puntualment, poden arribar a l’interior de les comarques de Girona, nord de la Catalunya Central i punts del prelitoral.

 

No obstant, aquest dissabte hi haurà alguns intervals de núvols baixos matinals a punts del litoral, sobretot al de Barcelona i Tarragona, i creuaran algunes bandes de núvols alts i prims que, puntualment, poden deixar el cel mig enteranyinat, sobretot a la meitat sud. Les nuvolades de tarda apareixeran a molts punts de muntanya.

 

El sol dominarà a gran part del país aquest dissabte
El sol dominarà a gran part del país aquest dissabte | Roger Pinart

 

Avisos per tempestes localment fortes

Les tempestes de tarda poden tornar a ser intenses aquest dissabte a punts del Pirineu, especialment a l’oriental. A més, com ja ha passat aquests dos últims dies, poden arribar també a zones properes, sobretot de l’interior de Girona i nord de la Catalunya Central.

 

Per aquesta raó, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos per possibles xàfecs intensos a les comarques del Ripollès, la Garrotxa, Berguedà, Osona, la Selva, Gironès i Pla de l’Estany. 

 

Mapa d'avisos per tempestes intenses aquest dissabte
Mapa d'avisos per tempestes intenses aquest dissabte | Meteocat

 

Calor cada vegada més intensa però menys de l’esperada

Els mapes d’avui rebaixen la calorada prevista per la setmana vinent, tot i que les temperatures pujaran igualment i es poden assolir alguns 40º a Ponent i punts de l’interior al llarg de la setmana.

 

De fet, ja aquest diumenge esperem temperatures força altes i el SMC ja ha activat un avís per onada de calor a les comarques de la Noguera, Segrià, Urgell, Pla d’Urgell, Garrigues, Priorat i Ribera d’Ebre.

 

Precaució si hem de fer activitats a l’aire lliure a les hores centrals del dia. S’haurà d’anar seguint aquesta situació amb molta atenció.

 

Mapa d'avís d'onada de calor per aquest diumenge
Mapa d'avís d'onada de calor per aquest diumenge | Meteocat

 Comentaris

envia el comentari