Sortida de sol aquest dissabte al Moianès

Molta calor i xafogor diumenge però ja comencen a baixar les TºC

Encarà tindrem un ambient tòrrid a l’interior, però costarà molt ja arribar als 40º. Entre dilluns i dimarts arribaran més xàfecs amb una baixada clara dels termòmetres

Ens trobem en plena calorada aquest cap de setmana i el pic l’hem tingut aquest dissabte amb valors al voltant dels 40º a l'interior. Un ambient tòrrid que tindrà continuïtat diumenge, tot i que ja baixaran una mica els termòmetres. La xafogor serà molt intensa a la costa i la matinada de dissabte a diumenge serà tropical, de molt mal dormir, en aquest sector però també a molts altres punts interiors. Entre dilluns i dimarts arribaran xàfecs i una refrescada arreu. 

De moment, aquest diumenge els termòmetres baixaran una mica, excepte a les Terres de l’Ebre on pujaran, però la calor seguirà sent tòrrida a gran part de l’interior, on les màximes es situaran entre els 34º i 39º. Per contra, al litoral es mouran entre els 27º i 33º però amb una forta sensació de xafogor que farà que l’ambient sigui molt pesat. A la resta del territori seran de 32º a 37º. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té activades alertes per calor extrema a tot l’interior, amb avís taronja a Ponent i les Terres de l’Ebre.

Mapa d'alertes per calor extrema aquest diumenge
Mapa d'alertes per calor extrema aquest diumenge | METEOCAT

 

La nit serà tropical amb la majoria de mínimes entre els 20º i 25º,  potser més altes en grans àrees urbanes de la costa. Costarà molt dormir bé a gran part de Catalunya. Pel que fa a l’estat del cel, durant la propera nit i matinada poden caure alguns ruixats,  en general feble, a la Costa Daurada i Ebre, sense descartar-ne a altres punts de la meitat sud, accentuant encara més la sensació de xafogor. Diumenge farà sol amb el pas de bandes de núvols alts i prims, especialment al matí al litoral i prelitoral.

A la tarda arribaran nuvolades arreu que deixaran ruixats i alguna tempesta a les Terres de l’Ebre, per on arribaran les tamborinades del sistema Central. També poden arribar xàfecs febles al sud de Ponent i resta de comarques de Tarragona, mentre que també se n’esperen a punts del Pirineu i Prepirineu, especialment al de Girona, així com a l’extrem nord de la Catalunya Central.

Sortida de sol aquest dissabte al Moianès
Sortida de sol aquest dissabte al Moianès | MeteoAntoniMoià

 

Canvi de temps a partir de dilluns

La propera setmana l’arrencarem encara amb força calor i xafogor, però entre dilluns i dimarts arribaran més xàfecs i tempestes, especialment a l’interior i al Pirineu, que obriran la porta a una baixada de la temperatura que ens permetrà respirar millor.

Una refrescada d’entre 2 i 7 graus arreu que farà marxar la calor tan extrema d’aquest cap de setmana,  però que ens mantindrà l’ambient de ple estiu normal per l’època. On més es notarà el descens serà a l’interior, on les màximes es mouran entre els 30º i 35º, mentre que al litoral no baixarà tant el termòmetre, però la xafogor serà molt menys intensa amb un ambient més confortable i nits de millor dormir.

També et pot interessar...