Dijous encara amb ruixats però menys que dimecres

De matinada poden caure alguns xàfecs a prop de la costa i a la tarda les tempestes tornaran a punts de l’interior i del prelitoral

 
Mapa de previsió per aquest dijous
Mapa de previsió per aquest dijous | Xavi Segura

 

Després de les intenses pluges de dimecres (Cliqueu aquí per saber el balanç final de les tempestes), aquest dijous la situació millorarà en conjunt però encara quedaran restes d’inestabilitat en un dia molt variable típicament primaveral. 

Durant la matinada i matí poden caure xàfecs sobtat a la costa de Barcelona i Girona, i no se’n descarten en altres punts costaners. De fet, no es descarta que al litoral gironí les precipitacions puguin ser més significatives al matí i endinsar-se terra endins, però aquest extrem no està gens clar a hores d’ara ja que els mapes del temps no es posen d’acord. Ho haurem d’anar seguint.

A patir de migdia, tornaran els ruixats de tarda a molts punts del prelitoral i de l’interior,principalment de la meitat nord, però no se’n descarten en altres zones. També plourà a zones del Pirineu i del Prepirineu. Els xàfecs poden ser localment intensos i anar acompanyats de calamarsa. Al vespre, alguns poden arribar a la costa central.

Pel que fa a l’estat del cel, serà un dia de sol i núvols a gran part del país, amb estones de cel força o mig ennuvolat a la meitat nord principalment. És molt probable que a l’extrem sud i a Ponent la situació sigui molt més tranquil·la i hi hagi força estones de sol.

Les nuvolades tornaran a créixer amb ganes a l'interior i prelitoral
Les nuvolades tornaran a créixer amb ganes a l'interior i prelitoral | MeteoMoià

 

Nous avisos per ruixats intensos

Com que durant la nit, matinada i matí pot caure algun xàfec local però puntualment intens a prop de la costa, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos per possibles ruixats d’una certa intensitat a tot el litoral i prelitoral de Girona i Barcelona. 

De cara a la tarda, els avisos es traslladen al prelitoral i interior de les comarques de Girona i del nord i centre de Barcelona. Les tamborinades de tarda poden ser localment fortes i anar acompanyades de calamarsa.

Mapa d'avisos per pluja per aquest dijous
Mapa d'avisos per pluja per aquest dijous | Meteocat

 

Temperatures i pròximes dies

Amb tot plegat, les temperatures pujaran una mica més després d’un dimecres més fresc a moltes comarques. Per tant, de cara a migdia la majoria de termòmetres es mouran entre els 21º i els 26º.

De cara als pròxims dies, divendres la situació millorarà clarament tot i que encara quedaran alguns ruixats de tarda molt més aïllats, mentre que dissabte serà el dia que farà millor temps de la setmana amb una pujada de les temperatures.  


Comentaris

envia el comentari