El cap de setmana acabarà amb temps més mogut però amb calor d’estiu

Divendres i dissabte el sol dominarà arreu amb TºC clarament més altes. Diumenge i dilluns, dia festiu a diversos municipis, hi haurà més núvols i alguns ruixats

El temps es mantindrà molt tranquil aquestes properes hores a Catalunya, però es tornarà a complicar una mica al final del cap de setmana. Divendres i dissabte seran dies de sol i calor d’estiu arreu a causa del vent més aponentat i del sud, però de cara a diumenge els núvols aniran a més amb alguns xàfecs i ambient que es mantindrà calorós i xafogós. Dilluns seguiríem amb aquesta inestabilitat.

Pel que fa als canvis de diumenge, l’entrada de vent més marítim farà augmentar els intervals de núvols arreu amb un cel canviant a tot el territori. Això provocarà alguns ruixats febles o gotellades a qualsevol punt, si bé els més probables seran entre Barcelona i Girona.

A més, a la tarda creixeran nuvolades de tarda a punts de muntanya que deixaran xàfecs, localment alguna tempesta, especialment a l’entorn del Pirineu. No obstant, aquesta situació és encara força incerta hi haurem d’anar seguint amb atenció l’evolució de la previsió.

Mapa de previsió per aquest diumenge
Mapa de previsió per aquest diumenge | Catalunya Méteo

De cara a dilluns, dia en què algunes ciutats, com ara Barcelona, tenen festa en motiu de la segona pasqua, sembla que es mantindrien els xàfecs, especialment a la tarda i al nord-est i Pirineu, localment amb alguna tempesta. Les temperatures començarien a baixar.

Torna la calor d’estiu amb vent en alguns punts

Després del sotrac de les temperatures aquestes últimes hores amb ambient més fresc arreu, els termòmetres tornen a tirar clarament cap amunt aquest divendres a causa de l’entrada del vent de ponent. La calor es mantindrà dissabte amb valors, de nou, força estiuencs, ja que la majoria de màximes es mouran entre els 23º i 28º, si bé es tornaran a rondar els 30º a punts de Ponent, interior de les Terres de l’Ebre i al prelitoral. En canvi, seran més baixes al Pirineu.

També farà menys fred de nit després de la forta refrescada de l’última matinada que ha portat temperatures nocturnes per sota de la mitjana i fregant els 0º en algunes valls pirinenques. Tant divendres com dissabte hi haurà alguns intervals de núvols baixos matinals a la costa i nuvolades de tarda al Pirineu que, a tot estirar, deixaran algun ruixat aïllat al Pirineu. 

Mapes de previsió per divendres i dissabte
Mapes de previsió per divendres i dissabte | Catalunya Méteo

 

Alerta per vent fort al Pirineu

Atenció al vent, perquè bufarà divendres de ponent arreu entre lleuger i moderat amb algun cop fort en zones elevades, però al Pirineu serà de component sud amb ràfegues fortes a les cotes altes. Per aquesta raó, el Servei Metrològic de Catalunya (SMC) ha activat l’alerta per ventades de més de 80 km/h en aquesta zona.  

Mapa d'avisos per fort vent per aquest divendres
Mapa d'avisos per fort vent per aquest divendres | METEOCAT

 

Propera setmana amb nous canvis

Si el pronòstic és una mica incert pel diumenge, encara ho és més de cara a la propera setmana. Per ara, els mapes indiquen que tindríem uns dies d’alts i baixos, amb una nova patacada dels termòmetres a mitjans de setmana i un increment dels xàfecs. Els termòmetres remuntarien de cara al següent cap de setmana.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari