Els núvols aniran a més dimarts amb temperatures cap amunt

Les glaçades de la darrera matinada no es repetiran fora del Pirineu i al migdia es poden superar els 25º en algunes zones de l'interior. Núvols baixos a punts de la costa.

Mapa de previsió per aquest dimarts
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

Aquest dimarts tindrem alguns canvis en el temps en forma de més núvolsa causa de l’arribada de les restes d’un sistema frontal atlàntic. No obstant, la temperatura seguirà pujant, amb un ascens molt clar de nit que farà que les glaçades no apareguin fora del Pirineu. Al migdia tindrem un ambient suau o càlid, amb els primers valors pel damunt dels 25º en alguns punts de l’interior.

Pel que fa a l’estat del cel, ja de bon matí i durant tot el dia hi haurà més núvols baixos a molts punts del litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona, així com en fondalades interiors, que al llarg de la jornada poden afectar trams de la Costa Brava també. A la resta, el matí serà força assolellat, però arribaran bandes de núvols alts i prims d’oest a est que a la tarda es faran més espessos i poden deixar el cel mig ennuvolat a moltes zones. No s’esperen pluges, tot i que a última hora arribaran alguns ruixats febles al nord de Lleida. El vent del sud i sud-oest bufarà amb ganes al litoral de la meitat nord, sobretoto a la Costa Brava on s'espera algun cop fort. 

Sortida de sol amb núvols baixos a Gavà
Els núvols es faran més presents aquest dimarts | Xavi Cabo

 

Temperatures cap amunt, sobretot de nit

La matinada de dilluns ha estat molt freda, més pròpia de finals d’hivern, amb glaçades a molts punts de l’interior i del prelitoral, cosa que ha comportat que s’hagin batut rècords de fred en una nit de maig a diverses zones de Catalunya. De cara a la propera matinada, aquesta situació no es repetirà i les glaçades difícilment surtin del Pirineu, ja que les mínimes pujaran de forma clara i es mouran entre els -1º i 4º al Pirineu, de 2º a 7º a l’interior, entre 4º i 9º al prelitoral i de 8º a 13º a la costa.

Pel que fa a les màximes, també seguiran pujant i l’ambient serà molt agradable en conjunt, inclús càlid en alguns punts de l’interior. La majoria de valors es mouran entre els 18º i 23º, si bé a Ponent i a les Terres de l’Ebre es situaran entre els 22º i 27º.

Dimecres amb més calor

A molts punts de Catalunya, les temperatures tocaran sostre dimecres amb molts valors superant els 25º amb facilitat. No obstant, ens seguiran creuant sistemes frontals desgastats  que deixaran el cel mig ennuvolat amb alguns xàfecs al nord de Lleida i al Pirineu. El temps es presenta força tranquil aquesta setmana amb migdies càlids.


Comentaris

envia el comentari