Més temps complicat aquest divendres

Aquesta propera matinada podrien tornar a descarregar tempestes a les comarques del litoral. Malgrat que el matí serà força tranquil, a la tarda plourà amb força a Girona
Mapa de previsió d'aquest divendres | Catalunya Meteo

 

La jornada de divendres serà força calcada a la d’aquest dijous passat, així i tot esperem que disminueixi la força de torrencialitat dels ruixats de la matinada. Igual que dijous, predominarà el sol i poques nuvolades durant el matí i a la tarda tornaran a precipitar xàfecs i ruixats forts a les comarques centrals i del nord-est.

 

Jornada semblant al dijous

Es preveuen ruixats dispersos a l’interior com dies passats però hi haurà menys probabilitat de pluges a l’àrea metropolitana de Barcelona. Fa un temps molt boig però la tendència és a menys ruixats i més calma, una tranquil·litat més estiuenca que gaudirem al cap de setmana.

 

Al vespre, no es descarta que les pluges es reactivin al litoral central i sud de la Costa Brava. Seran fenòmens puntuals, aiguats breus.

 

Pel que fa a les temperatures, la temperatura mínima serà lleugerament més baixa, mentre que la màxima serà semblant. La mínima rondarà dels 14º als 23º, més baixa al Pirineu i Prepirineu, i les màximes pujaran fins els 32º als punts més càlids.

Divendres tornarà a ser un dia complicat i variable de sol i tempestes | Enric Navarrete

 

Avisos d’alerta per aiguats durant tot el dia

De cara aquesta matinada, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l’alerta groga a totes les comarques del litoral sud. A causa de la distribució complexa dels ruixats prevists, el SMC ha activat avisos a les comarques internes de Girona a la tarda i al vespre només a la Selva, el Maresme, Barcelonès i Baix Llobregat.

 

En previsió de formar-se tempestes amb intensitat torrencial (40 litres en menys de 30 min), la pre-alerta del pla INUNCAT continuarà vigent. Precaució si viviu en zones inundables i si heu d’agafar el transport privat en moments de xàfec.

Mapa d'avisos d'aquest divendres | Meteocat

 

Al cap de setmana arribarà una pausa seca prèvia a nous canvis

S’espera un dissabte més anticiclònic, el dia de millor temps de tota la setmana. Cauran pocs ruixats localitzats al Pirineu i a Osona i voltants.

 

Diumenge es manté aquesta previsió a tot el nord però arribaran canvis potser importants des del sud, per Castelló. Hi ha molta incertesa, confirmarem en properes informacions meteorològiques.