Dilluns de cel molt canviant amb més núvols que xàfecs i més calor

Al matí estarà força ennuvolat però a la tarda hi haurà més clarianes. A última hora arribaran precipitacions. Les temperatures es dispararan per sobre dels 20º a molts punts

Mapa de previsió per aquest dilluns
Mapa de previsió per aquest dilluns | Catalunya Méteo

Continua el moviment meteorològic aquest dilluns. Després dels xàfecs i tempestes de la tarda de diumenge a molts punts de Barcelona i Girona, principalment, que han deixat calamarsades, mànegues marines i una nova nevada al Montseny, el primer dia de la setmana estarà marcat per força núvols al matí pel pas d’un front que portarà ben poca aigua. A la tarda sortirà més el sol, però a última hora arribaran algunes precipitacions. La notícia també serà la temperatura, que pujarà pel damunt dels 20º a molts punts. 

Els núvols seran força abundants al matí, especialment al centre i oest de Catalunya, mentre que al nord-est hi haurà més clarianes. No es descarta alguna gotellada o ruixat feble i dispers a qualsevol punt, ben poca cosa. A partir de migdia, la nuvolositat es trencarà i el sol lluirà a gran part del territori, tret de punts de Girona, Pirineu i Prepirineu, on hi poden caure xàfecs de tarda poc importants i dispersos.

A última hora de dilluns els núvols tornaran a augmentar per Ponent i sud de Catalunya i s’estendran per tot arreu. Aquesta vegada, arribaran més precipitacions que, si bé seran en general febles, poden caure durant la nit i matinada a molts punts, especialment de la meitat sud i comarques de Lleida, tot i que poden arribar arreu amb el pas de les hores.

Dilluns de cel canviant típicament primaveral
Dilluns de cel canviant típicament primaveral | Agustí Descarrega

 

Temperatures més càlides

L’entrada de vent de garbí més reescalfat farà que les temperatures pugin amb ganes al migdia aquest dilluns i l’ambient sigui més càlid. De fet, moltes màximes es mouran entre els 18º i 23º a molts punts de Ponent, Terres de l’Ebre, litoral i prelitoral. A la resta s’esperen valors d’entre 13º i 18º.

De nit també pujarà de forma clara el termòmetre a causa de la presència de núvols. L’ascens pot ser acusat a molts punts de l’interior, d’on desapareixeran la majoria de les glaçades. Les mínimes quedaran entre -1º i 4º al Pirineu i punts de l’interior, de 1º a 6º a Ponent i prelitoral i de 4º a 9º a la costa.

La setmana serà de temps més tranquil

De cara a dimarts, quedarà un dia plujós al nord de Catalunya pel pas del front a la matinada, però la tendència serà que la resta de la setmana sigui força tranquil·la amb sol i alguns núvols que aniran circulant. Divendres podrien arribar alguns xàfecs al Pirineu i nord-est poc importants. Les temperatures continuaran pujant.


Comentaris

envia el comentari