Temps mogut i de tardor aquest inici de setmana

Els xàfecs poden aparèixer a pràcticament qualsevol punt dilluns però especialment a prop del litoral on poden ser intensos. Les temperatures es mantindran fresques

Mapa de previsió per aquest dilluns
Mapa de previsió per aquest dilluns | Catalunya Méteo

El temps continuarà ben mogut i incert aquest inici de setmana. Després d’un diumenge de canvis importants en el que han baixat molt les temperatures, han caigut xàfecs i hi ha hagut la primera nevada testimonial de la tardor al Pirineu, aquest dilluns serà un dia molt inestable amb xàfecs dispersos que podran aparèixer a qualsevol punt i moment del dia, més probables, però, a prop de la costa. L’ambient de plena tardor seguirà amb nosaltres.

De fet, durant el vespre de diumenge cauen xàfecs localment intensos al nord de l'àrea de Barcelona que, provisionalment, han deixat 20 l/m2 a Premià de Mar, 17 a Cardedeu o 8 a Mataró. L’embossament d’aire fred que ens ha arribat diumenge el tindrem ben bé al damunt de Catalunya aquest dilluns i els seus petits moviments seran decisius pel que fa a les precipitacions.

Ara per ara, tot sembla indicar que, de nit i fins a primera hora del matí, poden haver ruixats i alguna tempesta a punts de la costa, localment intensos. Els xàfecs sembla que es poden reactivar a la tarda i vespre entre Barcelona i Girona, principalment, extrem que encara no està molt clar. La cota de neu pujarà dels 1.800 als 2.200 al final del dia al Pirineu.

Pel que fa a les temperatures, la propera nit serà fresca o freda en general, amb la majoria de mínimes entre els 8º i els 13º, més baixes a muntanya i més altes a la costa. Les màximes es quedaran encara més curtes que diumenge i es mouran entre els 17º i els 22º, tot i que al Pirineu es rondaran els 15º. 

El temps seguirà ben mogut aquest dilluns
El temps seguirà ben mogut aquest dilluns | @Panter_Pink

 

Alerta per pluges intenses de nit a la costa

Aquesta propera nit, matinada i fins a primera hora del matí hi haurà alguns ruixats i, inclús, alguna tempesta a punts de la costa, especialment entre el Camp de Tarragona i el sud de la Costa Brava. Per aquesta raó, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos en aquest sentit a les comarques del Baix Camp, Tarragonès, Baix Penedès, Garraf, Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme, Selva i Baix Empordà.

Mapa d'avisos per aquest dilluns
Mapa d'avisos per aquest dilluns | Meteocat

 

Val a dir que, malgrat que a menys de 24 hores del dilluns, un petit moviment de la borrasca faria canviar totalment el pronòstic, raó per la qual recomanem anar seguint en cada moment l’evolució de la situació ja que podem tenir sorpreses. Entre dilluns i dimecres, les precipitacions es poden reactivar a causa del canvi de vents, ja que passarà de bufar de nord aquest diumenge a llevant els propers dies, aportant més humitat i, per tant, més ruixats a Catalunya.

El vent afluixa després de registrar prop de 100 km/h

El temporal de vent ha estat important aquest diumenge entre el sud del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, on s’han registrat ràfegues de mestral de més de 100 km/h en algunes ocasions. La tramuntana també ha bufat amb ganes a l’Empordà i als cims del Pirineu. Aquests són els registres més importants del dia segons les estacions del SMC:

asd
 

 

La ventada encara es mantindrà aquesta matinada al sud de Catalunya però anirà a la baixa, amb la previsió que el vent acabi desapareixent demà. No obstant, tramuntana encara seguirà activa a l’Empordà aquest dilluns.

Possible llevantada entre dimarts i dimecres

Com dèiem, un petit moviment de la petita bossa d’aire fred farà variar i molt el pronòstic, però ara per ara tot sembla indicar que entre dimarts i dimecres podríem tenir una llevantada de primera categoria entre Girona i Barcelona, principalment. Això faria que tinguéssim precipitacions generals i continuades en aquestes zones. Un extrem que haurem d’acabar de confirmar al llarg del dilluns.  


Comentaris

envia el comentari