Dissabte més assolellat i sec

La jornada serà més tranquil•la en general, dominarà el temps estiuenc amb més núvols a l’extrem sud però poca precipitació. Les temperatures pujaran una mica

Mapa de previsió per aquest dissabte
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

Comença el cap de setmana i aquest cop preveiem un dissabte amb un matí radiant que es mantindrà força tranquil la resta de dia. La tarda serà més càlida i a excepció dels últims dies descartem ruixats al litoral i prelitoral durant les hores diürnes.

Ruixats a la tarda localitzats al Pirineu

La meitat nord de Catalunya es llevarà amb un bon sol i temperatures fresques, després d’una nit que no patirem xafogor. Al migdia creixeran nuvolades a les zones de muntanya i podrien formar algun nucli tempestuós entre el Ripollès i Osona, i cap al Pirineu Occidental, entre el Solsonès i el Pallars Jussà. Seran fenòmens molt aïllats i poc productius, precipitaran poca pluja.

Més al sud, el matí començarà amb força sol però a mig matí es cobrirà el cel a l’extrem sud, a les Terres de l’Ebre. Aquí esperem nuvolositat més compacta i algun plugim la major part del dia. Cap al nord de Tarragona el cel estarà més variable.

Tant els ruixats del Pirineu com les del sud, en general, seran d'intensitat entre feble i moderada i acumularan quantitats entre minses i poc abundants; localment aniran acompanyades de tempesta i fang.

Les temperatures pujaran, les mínimes com les màximes. A les hores més fresques hi haurà entre 8º i 16º a la meitat nord i entre 15º i 20º a la resta. Les màximes s’animaran entre els 27º i 32º, menys a l’àrea del Pirineu.

Dissabte el sol serà esplèndid bona part del dia a la ciutat de Barcelona
Dissabte el sol serà esplèndid bona part del dia a la ciutat de Barcelona | Alfons Puertas

 

Avis de pluja forta però aïllada a punts del litoral durant la matinada

Comentem que durant la matinada de divendres a dissabte pot escapar-se alguna gotellada a la costa central com ho ha fet el divendres i el dijous. Seran fets molt aïllats i molt breus però pot ploure amb intensitat. Per aquesta raó, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat un avis de precipitacions intenses les primeres hores de dissabte, entre el Maresme i el Garraf.

Mapa d'avisos per intensitat de pluja per aquest dissabte
Mapa d'avisos per intensitat de pluja per aquest dissabte | Meteocat

 

La previsió pel pont de la Diada

El diumenge sembla a hores d’ara que serà un dia força tapat arreu, amb nuvolades més compactes al vessant sud del Pirineu. Podran haver pluges dèbils i algunes fortes en qualsevol punt durant el dia, menys probables al nord-est.

Dilluns 10 encara hi haurà alguns xàfecs residuals a primera hora, però es preveu que minvin ràpidament i donin lloc a una jornada assolellada en general. Temperatura una mica més alta.

I si esteu pensant celebrar el pont de la Diada, el dimarts es preveu amb sol i alguns núvols, però sense precipitacions, així com amb un augment de la temperatura.


Comentaris

envia el comentari