La calor afluixa aquest dijous amb pocs canvis en el cel

Els termòmetres s’han disparat dimecres pel vent reescalfat de ponent, que, juntament amb el mestral, seguirà bufant durant la nit amb força al Camp de Tarragona i zones elevades

Mapa de previsió per aquest dijous
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

Les temperatures baixaran una mica aquest dijous després d’un dimecres de calor sobtada pràcticament pre-estiuenca a molts punts, especialment del prelitoral, sud de Catalunya i comarques de Girona. Els termòmetres s’han disparat pel vent de ponent i del sud-oest i s’han registrat valors que han fregat els 30º de forma local, com ara els 29,6º de Vinebre, a la Ribera d’Ebre, però també s’han registrat moltes dades d’entre 26º i 28º.Consulta aquí les dades més importants de la calorada d’aquest dimecres.

Durant la nit de dimecres i les primeres hores del dijous, el vent de ponent i mestral encara pot bufar amb algun cop fort a punts del Camp de Tarragona, sud del litoral i prelitoral de Barcelona i zones elevades de l’interior, raó per la qual el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) alerta de ràfegues que puntualment poden superar els 80 km/h al Priorat, Alt i Baix Camp, Tarragonès, Conca de Barberà, Baix i Alt Penedès, Garraf, Baix Llobregat, Anoia i Bages:

Mapa d'avisos per vent per aquest dijous
Mapa d'avisos per vent per aquest dijous | METEOCAT

 

Les temperatures baixaran en general, localment de forma moderada, tant les mínimes com les màximes, tot i que al Pirineu pujaran de dia, ja que hi farà més sol que no pas dimecres. En general, la majoria de valors diürns es mouran entre els 21º i 26º, de 18º a 23º al litoral de Barcelona i Girona i entre 17º i 22º al Pirineu. Ambient càlid però no amb la calor exagerada de dimecres atípica per l’època.

Les mínimes també es mantindran gens fredes i es mouran entre els 9º i 14º al litoral i prelitoral, localment per sobre dels 15º, especialment a la costa de Tarragona per efecte del vent reescalfat. A l’interior es quedaran entre 5º i 10º i al Pirineu de 2º a 7º.

Els tels de núvols seguiran presents al cel aquest dijous
Els tels de núvols seguiran presents al cel aquest dijous | Arnald Pons

 

Segueix el cel enterbolit i alguns xàfecs al Pirineu

Pel que fa a l’estat de cel, seguirà ben enterbolit pel pas de núvols alts i prims, alguns de baixos al litoral i més nuvolades al nord-oest de Catalunya. Un dia de sol i núvols i amb alguns xàfecs tan sols a la zona del Pirineu i Prepirineu que, en principi, seran més dispersos i menys extensos que dimecres.

Cap al cap de setmana amb calor i alguns xàfecs

De cara a divendres i dissabte, les temperatures tornaran a pujar i farà força calor per l’època. La novetat seran els xàfecs de tarda, que cauran a molts punts de l’interior, Pirineu i Prepirineu, localment amb tempesta i de forta intensitat. Situació típicament primaveral que no tindrà continuïtat diumenge, alhora que baixaran els termòmetres.


Comentaris

envia el comentari