Aconsegueixen aterrar dos robots a la superfície d’un asteroide

La missió Hayabusa 2 de l’agència espacial del Japó va assolir aquesta fita històrica el 21 de setembre i les màquines ja han enviat les primeres imatges

Una de les primeres imatges enviades pels robots des de l'asteroide
Una de les primeres imatges enviades pels robots des de l'asteroide | JAXA

El Japó ha aconseguit una fita història a nivell astronòmic. El passat dia 21 de setembre, l’Agència d’Exploració Aeroespacial Japonesa (JAXA) va aconseguir que la nau espacial robòtica Hayabusa 2 instal·lés dos robots al damunt de la superfície de l’asteroide Ryugu. Els dos aparells ja han enviat les primeres imatges increïbles des de la roca.

L’asteroide es troba a uns 170 milions de la Terra i ara els robots tenen la missió d’estudiar la superfície del cos rocós. De fet, el principal repte és que les maquines prenguin mostres de les roques i aconsegueixin tornar aquests materials a la Terra. 

Una altra imatge enviada pels robots
Una altra imatge enviada pels robots | JAXA

Una altra imatge enviada pels robots
Una altra imatge enviada pels robots | JAXA

 

Una altra imatge enviada pels robots
Una altra imatge enviada pels robots | JAXA

 

Un any per trobar respostes sobre l’asteroide

La nau espacial va ser llançada l’any 2014 sobre un coet i ara ha aconseguit aterrar els dos robots sobre la superfície de l’asteroide. A partir d’aquí, els dos aparells tenen fins l’any 2019 per prendre les mostres, agafar material i poder tornar a la Terra abans que acabi l’any vinent. 

En concret, l’objectiu de la JAXA és aprendre més sobre el cos rocós dels asteroides i entendre millor la seva composició. De fet, la intenció és millorar el coneixement sobre com era la nostra galàxia just quan es van formar els primers planetes, ja que es creu que asteroides com el Ryugu són restes dels inicis del sistema solar.

A l’espera del llançament d’un altre robot 

Imatge digital dels robots al damunt de la superfície de l'asteroide

 

Els robots, que es diuen Rover-1A i Rover-1B, van equipats amb censors i càmeres i van ser llançats des de la càpsula MINERVA-II1, però no seran els únics que el Japó enviarà a la superfície d’aquest asteroide. 

Està previst que, al llarg del proper any, es desplegui un tercer robot que encara queda dins de la nau Hayabusa 2, on les tres màquines han viatjat a la part inferior de la nau en contenidors. La mida dels robots és d’uns 13 centímetres de diàmetre i 7 d’altura.

Durant la maniobra, la nau espacial es va acostar a només 55 metres de la superfície de l'asteroide, fins al punt que l'ombra de la nau projectada pel Sol a la seva esquena va ser captada per les seves càmeres a bord.

Ombra projectada per la nau espacial a la superfície de l'asteroide
Ombra projectada per la nau espacial a la superfície de l'asteroide | JAXA

 


Comentaris

envia el comentari