rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Activada l'alerta per alta contaminació a 40 municipis de l'àrea de Barcelona

La mesura obliga a aturar algunes activitats industrials i obres però no hi ha restriccions de trànsit
La pols africana provoca un episodi per alta contaminació a Barcelona | Alfons Puertas

 

 

La persistència de la pols africana en l'ambient a tot Catalunya i la contaminació acumulada a causa de tants dies consecutius d'anticicló ha obligat a declarar un episodi per alta contaminació de partícules PM10 a 40 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona. Així ho ha decidit el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, que ha aplicat el Pla d'actuació per a la Millora de la Qualitat de l'Aire, Horitzó 2020.

  

 

 

La mesura no comporta cap restricció de trànsit, ja que aquest extrem va lligat a episodis de diòxid de nitrogen. No obstant, la Generalitat ha comunicat a “determinades” instal·lacions industrials que no realitzin processos com arrencades i postes a punt que no siguin imprescindibles i es puguin endarrerir, i demana als ajuntaments que es restringeixin les obres que generin pols o les operacions d'asfaltar.   

Municipis afectats

Els municipis de l'àrea metropolitana afectats per aquesta mesura són Badalona, Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Gavà, Martorell, Molins de Rei, Esplugues de Llobregat, el Papiol, Pallejà, el Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Viladecans, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Granollers, la Llagosta, Martorelles, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès i Sant Fost de Campsentelles. 

Moderar l'activitat física 

La Generalitat recomana a la ciutadania moderar l'activitat física a l'aire lliure, sobretot la de persones amb malalties respiratòries i cardiovasculars. A més, demana desplaçar-se a peu o amb bicicleta, utilitzar el transport públic i reduir els desplaçaments amb vehicle privat, així com limitar la crema de vegetació agrícola. 

Els nivells de partícules PM10 són elevats a tot Catalunya però especialment a l'àrea de Barcelona. En aquest sentit, la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) va detectar ahir dimecres dues estacions que van superar el valor de referència diari per a les PM10, que es de 50 micrograms per metre cúbic. En concret, van ser les estaciones de Gràcia-Sant Gervasi (Barcelona) i la de Montcada i Reixac.