FOTO HISTÒRICA

🔴 Comença el diàleg entre Torra i Sánchez

Activada la prealerta del Pla Inuncat per possibles tempestes intenses a 23 comarques

Els ruixats ja poden ser intensos a la tarda i durant el vespre i matinada s’estendran a moltes més comarques
Els xàfecs poden ser localment intensos | delCamp.cat

 

Fins a 23 comarques de tot el país estan en alerta pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) per possibles tempestes intenses a partir de dimecres a la tarda i al llarg de les properes hores. Per aquesta raó, Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Inuncat davant de la possibilitat de ruixats intensos en totes aquestes zones.

 

En concret, el SMC ha activat avisos grocs a les comarques del Montsià, Baix Ebre, Terra Alta, Segrià, Noguera, els dos Pallars, l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Berguedà, el Solsonès, el Bages, el Moianès, els dos Vallesos, la Selva, el Gironès, el Pla de l’Estany i l’Alt Empordà.

 

Ara bé, l’avís és de color taronja a les comarques del Ripollès, la Garrotxa i Osona, on és més probable que aquestes precipitacions siguin especialment intenses i acompanyades de tempesta.

 

Mapa d'avisos per tempestes intenses aquest dimecres | Meteocat

 

On i quan plourà?

Al llarg de la tarda, s’esperen xàfecs i tempestes localment intensos i acompanyats de calamarsa al Pirineu, Prepirineu, interior del quadrat nord-est, la zona dels Ports, sud de Lleida i, puntualment, en algun altre punt de l’interior o del prelitoral.

 

A última hora de la tarda i al vespre les precipitacions de Ponent i l’interior de les Terres de l’Ebre aniran avançant cap al nord-est fins la matinada. S’esperen xàfecs que poden aparèxier a gran part de l’interior, així com a les comarques del Pirineu, Lleida i Tarragona, inclòs el litoral. No es descarta que s’escapin alguns ruixats a la resta del país.

 

Dijous quedaran restes d’inestabilitat

Dijous encara ens podem llevar amb xàfecs a punts de l’interior i del Prepirineu. El dia serà força variable, amb més sol al litoral i més intervals de núvols quan més a l’interior i Pirineu. S’esperen nous xàfecs de tarda que localment seran intensos al Pirineu, Prepirineu i interior del nord-est, així com als Ports.