rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Activada una prealerta per risc d'allaus al Pirineu català

El pla d’emergències per risc d’allaus ALLAUCAT avui presenta un grau de perill fort
El risc d'allaus serà molt elevat aquest cap de setmana. | cedida

 

Protecció Civil de la Generalitat ha emès una prealerta del pla d’emergències per risc d’allaus ALLAUCAT que avui presenta un grau de perill Fort (4 en l’escala europea de 5) en gran part del Pirineu i Prepirineu.

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha informat que el perill d’allaus a les franges Ribagorçana-Vall Fosca, Pallaresa, Vessant Nord del Cadí-Moixeró, Prepirineu i Ter-Freser. A l’Aran-Franja Nord de la Pallaresa i al Perafita-Puigpedrós el perill d’allaus és Marcat (3). Davant d’aquesta situació, Protecció Civil demana extremar les precaucions i les activitats de muntanya fora de les zones de pistes, consultar el butlletí de perill d’allaus abans de qualsevol activitat de muntanya i portar sempre el material de seguretat necessari. Aquesta situació es podria ampliar durant tot el cap de setmana, o com a mínim fins al matí de dissabte, moment en què s'espera que les condicions comencin a millorar.

 

A l'alta muntanya també cal destacar el fort vent que bufarà especialment avui divendres amb ratxes que podrien superar els 80 o 90 km/h a les muntanyes de la cara sud del Pirineu i del Prepirineu, especialment de Lleida.

 

Mapa de risc d'allaus per avui divendres 27 de gener | Meteocat