Activat l'avís a 6 comarques catalanes per acumulació de pluja

Encara pot ploure amb forta intensitat especialment a les comarques de Tarragona

Activat un avís per acumulació de pluja a 6 comarques catalanes | cedida

Durant les properes hores el temps més complicat es concentraria a les comarques de Tarragona i especialment a les Terres de l'Ebre. A la resta de les comarques litorals encara poden caure ruixats intermitents durant tota la matinada i fins demà al matí. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat algunes alertes per pluja a les comarques del sud. Durant el dia els bombers han realitzat una quinzena de sortides a les comarques de Tarragona conseqüència de les fortes pluges. Un dels incidents més destacats ha estat la interrupció de la línia R15 de rodalies amb unes 300 persones afectades.

ACTUALITZACIÓ | Divendres 16 de desembre a les 20:00

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís per acumulació de pluja a 6 comarques catalanes. L'avís faria referència a les comarques del Baix Camp, el Priorat, la Ribera d'Ebre, el Baix Ebre, la Terra Alta i el Montsià. En aquestes comarques es podrien acumular més de 150 mm durant les pròximes hores i fins demà dissabte al matí.

Avisos activats per acumulació de pluja a Catalunya | Meteocat

ACTUALITZACIÓ | Divendres 16 de desembre a les 10:30

Durant el matí d'avui divendres les precipitacions han afectat moltes comarques catalanes i en alguns punts amb intensitat. Cal destacar les quantitats caigudes al Camp de Tarragona: 60 mm a Cambrils, 31 mm a Vinyols i els Arcs, 23 mm a Tarragona, 20 mm a Almoster o 19 mm a Reus. També ha plogut a les comarques de Girona de forma més feble: 7 mm a Roses, 4 mm a Torroella de Montgrí o els 3 mm d'Anglès. Durant aquesta tarda de divendres sembla que les precipitacions encara podrien caure a moltes comarques catalanes. Els últims mapes del temps indiquen que les precipitacions de les comarques de Girona hauria de viatjar resseguint la costa fins a les comarques de Barcelona i també de Tarragona a última hora de la tarda. De nou hauria de ploure especialment a les comarques litorals i de forma més feble a les comarques interiors i del Pirineu. No es descarta, com ha passat aquest matí, que de forma local puguin acumular-se quantitats superiors als 20 mm, tot i que en conjunt hauria de ploure de forma feble.

També caldrà estar atents al vent de llevant (E) i gregal (NE) que podria començar a guanyar intensitat aquesta mateixa tarda. El vent podria arribar a superar ratxes de 50 o 60 km/h a tocar del litoral i també a punts elevats de la serralada prelitoral (Els Ports, Prades, Montserrat, Massís del Garraf, Collserola, Montserrat o el Montseny). Aquest vent complicaria molt l'estat de la mar durant les pròximes hores. El Servei Meteorològic de Catalunya ja ha activat un avís que afecta tot el litoral català per onades que podrien arribar fins als 2,5 metres

Avisos per estat de la mar per aquest dissabte 17 de desembre | Meteocat

ACTUALITZACIÓ | Dimecres 14 de desembre a les 19:00

Si a finals de la setmana passada anunciàvem un notable canvi de temps que afectaria Catalunya, avui els mapes del temps ens indiquen que la part més activa d'aquest canvi no afectaria de ple Catalunya. Entre divendres i dissabte tindríem una petita situació de vents de llevant que deixarien un cel molt ennuvolat a tot el territori. Les precipitacions podrien caure durant el matí de divendres a les comarques de Girona i Barcelona i durant la tarda arribarien també a les de Tarragona i al sud de Lleida. La nevada al Pirineu sembla que quedaria restringida al Pirineu Oriental, entre les comarques del Ripollès i la Cerdanya, sempre a cotes superiors als 1.500 metres. En conjunt les precipitacions que caiguin a Catalunya aquests dos dies haurien de ser febles.

El canvi més important en la previsió arribaria a finals de setmana i durant l'inici de la setmana vinent. Sembla que finalment l'episodi de llevant amb pluges abundants que anunciaven els mapes del temps no ens afectaria i podrien tenir dies amb molta bonança amb grans clarianes a moltes comarques. El que sembla que sí que podem confirmar és l'arribada d'una massa més freda que faria baixar les temperatures de forma notable a inicis de la setmana vinent.

ACTUALITZACIÓ | Diumenge 11 de desembre a les 20:00

Els últims mapes del temps indiquen aquest canvi de temps que afectaria Catalunya a finals de la setmana vinent. El pas de diferents fronts la pròxima setmana per la península Ibèrica obriria el pas a aquest canvi de temps. Sembla que a finals de setmana un d'aquests fronts acabaria amb la formació d'una borrasca al mar Mediterrani que portaria pluja a pràcticament tota Catalunya. Podríem tenir un episodi de llevant entre dissabte i diumenge de la pròxima setmana que deixi precipitacions abundants a molts punts del litoral.

També serà remarcable l'arribada d'una massa freda que ens portaria una clara baixada de les temperatures a totes les comarques, especialment a partir de divendres. Amb aquesta baixada de temperatures la cota de neu també podria baixar i durant el pròxim diumenge podria baixar fins a cotes al voltant dels 1.000 metres d'altitud. Caldrà estar pendents dels mapes del temps els pròxims dies per acabar d'afinar més la situació, el que es pot anar confirmant és que el temps estable i anticiclònic a Catalunya tindria els dies comptats.


Comentaris

envia el comentari