Activat l'avís de perill màxim per estat de la mar a la Costa Brava

Les onades podrien superar els 4 metres a la costa de l'Alt Empordà i el Baix Empordà aquest dimarts al matí

S'esperen onades de 4 metres a alguns punts de la costa | cedida

El temps tornaria a complicar-se a Catalunya aquest inici de setmana després d'un cap de setmana que en conjunt ha estat estable. La potent borrasca que afecta el País Valencià i les Illes Balears sembla que s'acostaria una mica a Catalunya i complicaria una mica més el temps a casa nostra aquest inici de setmana. Serien destacables sobretot el vent i l'estat de la mar. El Servei Meteorològic de Catalunya ja ha activat avisos a moltes comarques del litoral.

ACTUALITZACIÓ | Dilluns 19 de desembre a les 13.00 hores

El Servei Meteorològic de Catalunya augmenta l'avís per estat de la mar molt complicat a la Costa Brava. En concret s'amplia l'avís a la costa de l'Alt i el Baix Empordà durant el matí de dimarts, en aquests punts l'avís és màxim i les onades podrien superar els 4,0 metres a tocar de la costa. Durant les properes hores el temporal de mar s'intensificarà a tota la costa catalana i especialment a la costa de Barcelona i Girona. També serà notícia el vent que bufarà fort a partir de la tarda i especialment del vespre a totes les comarques del litoral. Podrien superar-se puntualment els 80 o 90 km/h a comarques com el Barcelonès, el Maresme, la Selva, el Baix Empordà o l'Alt Empordà.

Les precipitacions anirien caient durant la tarda a qualsevol punt de la costa. Sembla que les més importants es concentrarien a les comarques de Girona ja entrada la tarda o el vespre, puntualment podrien acumular més de 20 o 30 mm.

Avisos activats per dimarts 20 de desembre al matí per estat de la mar | Meteocat

 

ACTUALITZACIÓ | Diumenge 18 de desembre a les 14.00 hores

La borrasca que afecta aquest cap de setmana al País Valencià i les Illes Balears complicarà una mica el temps aquest inici de setmana a Catalunya. Durant la jornada del dilluns esperem que els núvols siguin protagonistes a molts sectors del litoral deixant un dia força ennuvolat. A les comarques interiors i del Pirineu encara tindríem un cel força serè bona part del dilluns. Durant la tarda els núvols guanyarien protagonisme a tota Catalunya i deixarien un cel molt ennuvolat a les comarques del litoral. Creiem que podrien caure alguns plugims febles tant a les comarques de Tarragona com a les comarques del litoral de Girona. El vent de gregal (NE) guanyaria força durant la tarda i es deixaria sentir a tot el litoral, especialment a la Costa Brava i costa de Barcelona on podria superar els 50 o 60 km/h.

Dimarts continuaríem amb núvols abundants a totes les comarques litorals i núvols més trencats a les comarques de Lleida i punts del Pirineu Occidental (Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alta Ribagorça o la Vall d'Aran). Esperem precipitacions, en conjunt febles, a les comarques de Girona i també a les comarques del nord de Barcelona. Durant la tarda de dimarts també podrien arribar alguns xàfecs febles a les comarques de Tarragona. El vent continuaria bufant amb ratxes fortes a les comarques del litoral de Barcelona i Girona. Atenció a l'estat de la mar que seria molt complicat la jornada de dimarts, les onades podrien superar els 2,5 metres a la costa Brava i la costa de Barcelona.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat tant per dilluns com per dimarts alertes relacionades amb el vent i l'estat de la mar a moltes comarques del litoral català. Per dilluns al vespre es troben en alerta per fort vent les comarques del Gironès, la Selva, el Maresme, el Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental el Baix Llobregat, el Baix Penedès i l'Alt Penedès. També s'activa per dilluns l'alerta per onades superiors als 2,5 metres a tot el litoral català. Dimarts es mantindrien aquestes alertes i s'ampliarien per vent a les comarques de l'Alt Empordà i el Baix Empordà.

Avisos activats per vent aquest dilluns 19 de desembre | Meteocat

 


Comentaris

envia el comentari