Activats avisos per fortes ratxes de vent a totes les comarques catalanes

Les ratxes de vent més fortes poden superar els 100 km/h al Pirineu i als dos extrems del país durant la tarda

Un arbre caigut pel fort vent a Cervera | @bombers

Una forta ventada posa en alerta avui pràcticament totes les comarques catalanes. El fort vent pot superar els 100 km/h a molts punts del país, especialment entre la tarda i el vespre. 

Avui, dilluns, s'espera que el vent sigui el protagonista del temps a tot el país. El vent de ponent guanyarà intensitat durant el matí a totes les comarques i pot bufar moderat a l'alta muntanya, les comarques de Ponent i també al Camp de Tarragona. En aquests punts durant el matí es poden superar els 60 o 80 km/h. Sembla que la situació empitjorarà durant la tarda quan el vent guanyi intensitat a totes les comarques de Catalunya. S'esperem ratxes de més de 100 km/h a les cotes més altes del Pirineu, a l'Empordà i també a les Terres de l'Ebre, en aquest últim sector especialment durant la nit. Les ratxes entre els 60 i els 90 km/h podran registrar-se a gran part del territori, potser només entre el Gironès, la Selva i el nord del Maresme el vent serà més fluix.

Davant d'aquesta situació el Servei Meteorològic de Catalunya ha posat en alerta per fortes ratxes de vent aquest dilluns gran part del territori català. Per una banda s'ha activat un avís de perill molt alt a les comarques de la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Ripollès. Tindran activat un avís per perill alt les comarques del Pallars Jussà, el Solsonès, el Berguedà, la Garrotxa, l'Alt Empordà, l'Anoia, la Conca de Barberà, el Baix Penedès, l'Alt Penedès, el Garraf, l'Alt Camp, el Tarragonès, el Baix Camp, el Priorat i la Terra Alta. La resta de comarques catalanes, tret del Gironès i el Baix Empordà, tindran activat un avís de perill moderat.

Avisos per fortes ventades aquest dilluns 6 de març de 2017 | Meteocat

Sembla que el vent durant la nit de dilluns i especialment durant la matinada de dimarts perdrà força a la major part del territori. Dimarts al matí encara s'esperen algunes ratxes puntualment fortes a les cotes altes del Pirineu, a l'Alt Empordà i també a l'extrem sud de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari