FOTO HISTÒRICA

🔴 Comença el diàleg entre Torra i Sánchez

Activats avisos per fortes tempestes a totes les comarques catalanes

Les tempestes arribaran durant la tarda i aniran creuant el país durant el vespre i la nit
Les tempestes seran localment fortes en algunes comarques. | cedida

 

Després de dies d'intensa calor a gran part de Catalunya, a partir de dijous un canvi brusc de temps ens portarà ruixats i tempestes i també una clara baixada de les temperatures. 

ACTUALITZACIÓ | Dijous 18 de maig a les 14.00 hores

 

Les últimes previsions confirmen l'arribada d'una línia de ruixats i tempestes entre aquesta tarda i nit que creuarà tot Catalunya. Al llarg del migdia apareixeran els primers ruixats a les comarques de Lleida, però no serà fins a la tarda i el vespre que aquests ruixats es generalitzaran i creuaran el territori català des de les comarques de Lleida i Tarragona fins a les comarques de Barcelona i Girona ja durant la nit. Els ruixats més intensos s'esperen en punts de l'interior del país i també al Pirineu, fins i tot aniran acompanyats de calamarsa o pedra petita. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja, per intensitats de fins a 20 mm en 30 minuts, a totes les comarques catalanes entre aquesta tarda i nit. També s'informa de la possibilitat que aquestes tempestes puguin anar acompanyades de calamarsa o pedra petita.

 

Avisos per intensitat de pluja per avui dijous 18 de maig de 2017 | Meteocat

ACTUALITZACIÓ | Dimecres 17 de maig a les 14.00 hores

 

Durant la jornada de demà dijous s'espera l'arribada d'un important canvi de temps que afectarà de forma força general tot el territori català. El dia començarà amb un cel força serè a gran part de Catalunya però ràpidament les nuvolades guanyaran terreny a les comarques de Lleida i de l'interior de Tarragona. Durant la tarda s'espera l'arribada d'aquests xàfecs, acompanyats de tempesta i localment de calamarsa, entrant per les comarques de Lleida i Tarragona i escombrant totes les comarques catalanes durant la tarda i vespre. Els ruixats més importants es localitzaran a les comarques de Ponent, a la Catalunya Central i també al Pirineu. Sembla que a la costa les precipitacions seran més minses. Durant la nit aquests ruixats quedarien restringits a les comarques de Girona i desapareixeran ràpidament de les comarques de Lleida i Tarragona on entrarà el vent de mestral moderat.

 

Un cop aquest front de tempestes hagi creuat el territori, hi haurà una clara baixada de les temperatures, especialment durant les jornades de divendres i dissabte. La baixada de temperatures serà especialment notable a punts de muntanya on les temperatures baixaran entre 5 i 9 graus. A la resta de Catalunya la baixada no serà tan marcada però sí que es notaran unes temperatures més normalitzades per l'època de l'any.