ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya marca el pitjor cap de setmana de la pandèmia: 93.822 nous contagis

Activats avisos per vent fort i neu a moltes comarques catalanes

El canvi de temps arribarà entre la tarda i nit de divendres i afectarà fins al matí de dissabte

Activats avisos per neu a cotes baixes a 21 comarques catalanes. | cedida

En poques hores arriba un important canvi de temps a Catalunya: passarem d'un ambient primaveral a l'hivern, a tot el territori. La part més intensa d'aquest important canvi de temps arribarà entre la tarda i nit de divendres fins aproximadament al matí de dissabte. Durant la nit de divendres plourà a gran part de Catalunya amb una cota de neu que baixarà ràpidament dels 1.500 metres fins als 1.000 metres. Un cop el front de pluja hagi creuat tot Catalunya, el vent fort de mestral s'imposarà amb cops superiors als 90 km/h a moltes comarques del centre i sud de Catalunya.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat diferents avisos per fortes ratxes de vent i acumulacions de neu tant per divendres com per dissabte. Per divendres a la tarda i nit s'han activat avisos per neu a les comarques de la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Ripollès, el Solsonès, la Segarra, l'Anoia, la Conca de Barberà, el Priorat i el Baix Camp. Aquests avisos per neu es mantindran en aquestes comarques durant la matinada de dissabte. La cota de neu començarà als 1.600 metres i baixarà al final del dia al voltant dels 1.400 metres al Pirineu. A la resta, la cota de neu pot baixar localment fins als 600 metres. Al llarg de tot l'episodi es podran acumular més de 30 cm de neu per sobre de 2.000 metres. També hi ha activats avisos per vent fort a totes les comarques del Pirineu durant la jornada de divendres.

Durant el dissabte a la matinada i primeres hores del matí s'activen avisos per fort vent a les comarques del Segrià, la Noguera, el Pla d'Urgell, l'Urgell, la Segarra, les Garrigues, la Conca de Barberà, l'Anoia, el Priorat, el Baix Camp, l'Alt Camp, el Tarragonès, el Baix Penedès, l'Alt Penedès, el Garraf, el Baix Llobregat i el Barcelonès. En aquestes comarques el vent pot superar puntualment els 90 km/h. El vent perdrà força durant el migdia.

Avisos per neu entre la nit de divendres 3 i dissabte 4 de març de 2017 | Meteocat

Comentaris

envia el comentari