AEMET emet un avís per l'arribada d''Ana', una ciclogènesis explosiva que arribarà a Catalunya el diumenge

Es tracta d'una borrasca «molt profunda» que afectarà a «bona part de la Península i Balears»
Risc de pluja a Catalunya per aquest diumenge 10 de desembre | Meteocat

 

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha emès aquest divendres un avís especial per l'arribada, des d'aquest diumenge, d'un front en forma de ciclogènesis explosiva que rep el nom d''Ana'. Es tracta d'una borrasca «molt profunda» que arribarà la costa cantàbrica el diumenge i que afectarà «bona part de la Península i Balears» amb vents «molt forts» i precipitacions abundants.

  

  

L'agència destaca que es tracta d'una tempesta «històrica», perquè és la primera vegada que se li assigna un nom a una borrasca profunda. S'espera que el pas d'Ana' finalitzi el dilluns, dia 11.

 

Vent i fortes precipitacions

L'arribada d''Ana' provocarà precipitacions que podrien superar els 80-100 mil·límetres cúbics per hora, especialment en zones muntanyenques, encara que afectaran la meitat nord de Catalunya i aniran afeblint-se al llarg del dilluns. El risc de pluja es trobarà principalment a la costa i a les comarques del nord, especialment a Girona i el nord de Lleida.

Pel que fa al vent, s'esperen ratxes que podran superar els 80-100 quilòmetres per hora en àmplies zones de la Península i Balears. Tot això provocarà a més onatge que afectarà totes les zones costaneres i de forma més accentuada al litoral nord-oest, segons AEMET.

Fes clic aquí per consultar el temps en vídeo a Youtube!

Comentaris