Els Agents Rurals denuncien dos furtius per caçar dos isards a la Vall de Ribes

La unitat d’Antifurtivisme d’aquest cos amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra van enxampar els dos caçadors realitzant aquest delicte i se'ls retirarà el permís de caça

Imatge d'uns agents rurals treballant
Imatge d'uns agents rurals treballant | CatalunyaDiari.cat

Durant una operació d’Antifurtivisme del Cos d’Agents Rurals de la demarcació de Girona amb la col·laboració d’agents de la comissaria de Mossos d’Esquadra de Ripoll, el seguiment d’uns caçadors furtius, que van abatre dos isards a la Vall de Ribes i Toses, al Pirineu Oriental ripollès, va acabar amb la denuncia a aquestes persones.

En un comunicat de premsa, es detalla que l’operació va tenir lloc l’últim cap de setmana de novembre durant un servei de prevenció de furtivisme de caça de l’isard i el cérvol al Ripollès i es va iniciar en localitzar una furgoneta sospitosa a la zona de la Vall de Ribes i Toses, dins la Reserva Nacional de Caça.

Els Agents Rurals van seguir uns caçadors amb actitud sospitosa

Els agents de la Unitat contra el furtivisme del cos d’Agents Rurals van dur a terme un seguiment dels ocupants del vehicle. Durant la vigilància els agents van observar els furtius realitzant diversos trets amb fusells, abatre 2 isards adults i recollir-los.

Un cop els caçadors al cotxe, els agents rurals i els Mossos d’Esquadra van seguir els sospitosos i van detenir la furgoneta a Ribes de Freser, on es va comprovar que transportava amagats en el seu interior els 2 animals abatuts, una arma llarga ratllada, molta munició i diversos estris de caça.

Accions legals greus contra els furtius

Els agents rurals també han localitzat les restes dels casquets de la munició utilitzada pels furtius a la zona d’alta muntanya on es van abatre els isards, una espècie pirinenca protegida i amenaçada.

L’actuació conjunta dels dos cossos d’autoritats ha comportat la denúncia als furtius i la retirada de les armes, la munició i altres estris relacionats amb la caça, així com dels dos animals morts.

Aquests fets comporten sancions i la restitució econòmica dels animals abatuts, així com la retirada de llicència de caça i la retirada de la llicència d’armes per un període d’entre 2 i 5 anys.


Comentaris

envia el comentari