Troben una serp al pàrquing d'un supermercat de Balaguer

Es tracta d'un exemplar de serp de ferradura, no verinós

Pla mig on es pot veure l'exemplar de serp de ferradura capturat pels Agents Rurals en un aparcament d'un supermercat de Balaguer
L'exemplar de serp de ferradura capturat pels Agents Rurals en un aparcament d'un supermercat de Balaguer | CatalunyaDiari.cat

Els Agents Rurals van capturar dijous passat un exemplar de serp de ferradura a l'aparcament d'un supermercat ubicat al carrer de la Noguera Pallaresa de Balaguer. Una vegada es va comprovar el seu bon estat de salut la van retornar al medi, allunyada de zones habitades.

La serp o Cobra de ferradura (Hemorrhois hipocrepis) és present en zones de muntanya amb roques i en erms secs amb matoll. Pot mossegar si se sent amenaçada, però no és verinosa. S'alimenta de petits ocells i de ratolins.

La serp podria haver-se amagat a l'interior d'algun vehicle 

És una de les hipòtesis troncals que valoren els Agents Rurals desplaçats al supermercat on s'ha dut a terme la sorprenent troballa. L'exemplar que es va veure a Balaguer, de fet, feia uns vint centímetres de llargada i no passava inadvertit per ningú. 

D'altra banda, es creu que la serp podria haver arribat a l'aparcament del supermercat en qüestió després d'amagar-se a l'interior d'algun vehicle buscant temperatura per escalfar-se.

Una serp d'enormes dimensions, capturada a Palafrugell

La serp de ferradura capturada a un habitatge de Palafrugell
La serp de ferradura capturada a un habitatge de Palafrugell | Policia Local de Palafrugell

 

La Policia Local de Palafrugell va capturar el passat divendres, 8 de juny, una serp de grans dimensions en una casa de Palafrugell, al Baix Empordà. Es tractava, en aquell cas, d’una serp de ferradura que és autòctona de la zona i que fa més d’un metre de llarg. 

Els agents van arribar al lloc de la insòlita trobada després que una veïna de la zona assegurés que hi havia una serp de grans dimensions a la part exterior del seu habitatge, ubicat al passeig de la Torre del municipi. En capturar-la, però, els Agents Rurals van afirmar que es tractava d'una espècie que no suposava cap perill per la població. 


Comentaris

envia el comentari