Així podem millorar la nostra conducció en moments de boira

La boira és un dels fenòmens meteorològics més perillosos que ens podem trobar a la carretera

Imatge de boira. | Cedida

A l'hivern i en dies amb anticicló, és molt comú que es formin boires a les comarques catalanes. Tot i que hi ha zones on aquest fenomen és molt comú (Comarques de Ponent, Plana de Vic), hi ha indrets on no hi estem gaire acostumats. La boira a la carretera, és un dels fenòmens més perillosos i cal tenir en compte alguns consells per millorar la nostra conducció si ens trobem amb una situació així.

1. Portar sempre les llums d'encreuament. Només en casos de molts boira es recomanable encendre les llums antiboira, ja que la seva intensitat podria enlluernar els altres vehicles.

2. Cal evitar els llums llargs, ja que provoquen un efecte mirall que enlluerna el conductor i dificulta la visibilitat.

3. Ser prudents al voltant. És important mantenir la màxima distància de seguretat possible amb el vehicle del davant, però sense perdre’l de vista.

4. Cal buscar un punt de referència, les marques vials de la calçada són una bona guia per seguir el traçat de la carretera.

5. Cal mantenir la calma. La conducció amb boira espessa, sobretot en carreteres secundàries sense marques viàries, pot ser realment estressant, per això és vital mantenir la màxima tranquil·litat i concentració al volant.


Comentaris

envia el comentari