Al planeta Terra només li quedarien 1.000 anys, segons Hawking

La humanitat hauria de buscar un nou planeta a l'espai per traslladar-se
La colonització d'altres planetes seria la única opció de salvar la humanitat | cedida

 

El famós astrofísic Stephen Hawking considera que al planeta Terra li podrien quedar uns 1.000 anys de vida i que estem a punt d'iniciar una extinció massiva d'espècies, entre altres problemes ambientals que acabarien també amb la nostra espècie. La ciència no deixa de donar avisos del perill que correm si seguim contaminant el planeta al ritme actual. La proposta de Hawking és clara, l'única opció que tindrà la humanitat llavors serà sortir de la Terra. És a dir, colonitzar altres planetes.

Segons els seus càlculs, el pròxim mil·lenni podria ser el de l'extinció massiva i l'única manera d'evitar la desaparició de la humanitat seria tenir un pla b, un planeta alternatiu seria l'única esperança. Colonitzar altres planetes seria obligat per les futures generacions, un viatge només d'anada per deixar enrere un planeta que patiria esdeveniments meteorològics extrems amb més freqüència, a més del desgel conseqüència del canvi climàtic. Aquesta idea que avui sembla ciència ficció, és per Stephen Hawking una mesura urgent que ha d'arribar l'abans possible. Hawking va remarcar la importància de no defugir en la recerca espacial d'una nova residència per la humanitat en una recent conferència pronunciada a la Universitat d'Oxford, a la Gran Bretanya.

 

"Hem de seguir per anar a l'espai pel futur de la humanitat. No crec que sobrevisquem uns altres 1.000 anys sense haver d'escapar més enllà del nostre fràgil planeta", va dir en aquest discurs.

 

 


 Comentaris

envia el comentari