Termòmetre marcant més de 30ºC un dia d'estiu

Alerta a tot Catalunya per l’arribada de la pitjor part de l’onada de calor

La calor i els avisos va a més aquest divendres i les temperatures tocaran sostre a molts indrets. Es podran fregar els 42ºC a ponent

L'onada de calor  anunciada no ha fallat a la cita i les temperatures  són tòrrides a pràcticament tot Catalunya  en aquest tram final de l'última setmana de Juliol. Ahir, dijous, 30 de juliol, ja es van assolir els 40ºC  a Ponent es van superar els 35ºC a gran part de l’interior i punts del prelitoral, amb una xafogor molt pesada a la costa. El cas és que entre aquest divendres 31  i el pròxim dissabte, primer dia del mes d'agost, l'onada de calor  arribarà al seu punt àlgid i tindrem els valors més elevats del que portem d'any a pràcticament tot Catalunya.

Avís extens per onada de calor a tot Catalunya

L'ambient tòrrid i de plena canícula  es deixarà sentir encara més aquest divendres, 31 de juliol, amb temperatures  desfasades arreu. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha ampliat les alertes  i avisos  a gairebé tot Catalunya  per calor extrema  amb diversos avisos de color taronja a ponent i Pirineu i groc a la resta.

Mapa d'avisos del Meteocat per aquest divendres 31 de juliol del 2020
El Meteocat ha ampliat les alertes per onada de calor davant del que pot ser el dia més calorós del que portem d'estiu | Meteocat

Caldrà estar pendents del pic de calor  més tòrrid del que portem d’any i veurem si s'assoleix algun rècord. Les zones més afectades pel pic tòrrid  seran les zones de Ponent, Depressió Central, la Catalunya  Central, interior de les Terres de l'Ebre i alguns indrets del prelitoral de Girona. Cal destacar que, en períodes d'onada de calor, es recomana no sortir a fer exercici ni fer esforços a l'exterior en els moments de màxima calor, així com evitar estar molts minuts exposats al sol, hidratar-se freqüentment i moure's per l'ombra.

L'onada de calor acabarà diumenge

De cara als pròxims dies, seguirem suant de valent amb un cap de setmana  que seguirà molt estable, assolellat  en general i amb alguns xàfecs de tarda  al Pirineu, que seran més extensos diumenge i dilluns, quan sortiran d'aquest àmbit. Quant a la calor  i les temperatures, aquest dissabte  seguiran sent tòrrides arreu i, fins i tot, podrien pujar una mica més a l'Empordà, on al matí hi bufarà una mica de tramuntana  reescalfada. De cara a diumenge, les temperatures  ja se suavitzaran més arreu i donarem per acabada l'onadade calor.