Alerta a tot Catalunya per l’arribada de la pitjor part de l’onada de calor

La calor i els avisos va a més aquest divendres i les temperatures tocaran sostre a molts indrets. Es podran fregar els 42ºC a ponent

Termòmetre marcant més de 30ºC un dia d'estiu
El pic de calor arribarà entre aquest divendres i dissabte | Arxiu

L'onada de calor anunciada no ha fallat a la cita i les temperatures són tòrrides a pràcticament tot Catalunya en aquest tram final de l'última setmana de Juliol. Ahir, dijous, 30 de juliol, ja es van assolir els 40ºC a Ponent es van superar els 35ºC a gran part de l’interior i punts del prelitoral, amb una xafogor molt pesada a la costa. El cas és que entre aquest divendres 31 i el pròxim dissabte, primer dia del mes d'agost, l'onada de calor arribarà al seu punt àlgid i tindrem els valors més elevats del que portem d'any a pràcticament tot Catalunya.

Avís extens per onada de calor a tot Catalunya

L'ambient tòrrid i de plena canícula es deixarà sentir encara més aquest divendres, 31 de juliol, amb temperatures desfasades arreu. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha ampliat les alertes i avisos a gairebé tot Catalunya per calor extrema amb diversos avisos de color taronja a ponent i Pirineu i groc a la resta.

Mapa d'avisos del Meteocat per aquest divendres 31 de juliol del 2020
El Meteocat ha ampliat les alertes per onada de calor davant del que pot ser el dia més calorós del que portem d'estiu | Meteocat

Caldrà estar pendents del pic de calor més tòrrid del que portem d’any i veurem si s'assoleix algun rècord. Les zones més afectades pel pic tòrrid seran les zones de Ponent, Depressió Central, la Catalunya Central, interior de les Terres de l'Ebre i alguns indrets del prelitoral de Girona. Cal destacar que, en períodes d'onada de calor, es recomana no sortir a fer exercici ni fer esforços a l'exterior en els moments de màxima calor, així com evitar estar molts minuts exposats al sol, hidratar-se freqüentment i moure's per l'ombra.

L'onada de calor acabarà diumenge

De cara als pròxims dies, seguirem suant de valent amb un cap de setmana que seguirà molt estable, assolellat en general i amb alguns xàfecs de tarda al Pirineu, que seran més extensos diumenge i dilluns, quan sortiran d'aquest àmbit. Quant a la calor i les temperatures, aquest dissabte seguiran sent tòrrides arreu i, fins i tot, podrien pujar una mica més a l'Empordà, on al matí hi bufarà una mica de tramuntana reescalfada. De cara a diumenge, les temperatures ja se suavitzaran més arreu i donarem per acabada l'onadade calor.


Comentaris

envia el comentari