Protecció Civil activa l’alerta per fort vent a gran part de Catalunya

El pla VENTCAT estarà actiu durant tot el dia d’avui i part de demà. Les ventades fortes afectaran principalment les comarques de Tarragona, sud de Barcelona, Lleida i Pirineu

Imatge d'arxiu de fortes ventades
Les ventades ja bufen amb força a les comarques de Tarragona | Redacció

 

Protecció Civil ha activat en fase d’alerta el pla VENTCAT per la previsió de fortes ventades al llarg de tot aquest diumenge. Aquesta situació afectarà especialment les comarques de Tarragona, sud de Barcelona, les de Lleida i el Pirineu, on el vent pot ser fort o molt fort.

També l’Alt Empordà està en alerta. En aquest sentit, les ràfegues poden superar els 90 o 100 km/h en algunes zones, especialment punts elevats. Pel que fa a les alertes pel temporal activades pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), hi ha avisos grocs a totes les comarques de Tarragona i Lleida, Barcelonès, Vallès Occidental, Baix Llobregat, Anoia, Berguedà i Alt Empordà. Les alertes taronja afecten la Conca de Barberà, el Baix i Alt Penedès i el Garraf, així com totes les comarques del Pirineu.

La ventada continuarà dilluns

Fins ara ja s'han superat els 90 km/h a les muntanyes de Tarragona, 78 km/h a Mas de Barberans o 89 a Alguaire, però tot plegat anirà a més. El fort vent encara es mantindrà dilluns, sobretot al sud del país i al Pirineu, on segueixen actives les alertes del SMC. Com ja pot passar aquest diumenge, es poden superar de nou els 90 i 100 km/h, sobretot a les Terres de l’Ebre, sud del Camp de Tarragona i cims del Pirineu. Aquest és el mapa d’alertes per vent de cara a dilluns, molt semblant al d’avui:

Tot plegat arriba després del fort temporal de vent que va afectar Catalunya el dijous d’aquesta setmana, quan es van assolir els 150 km/h a Portbou, a l’Alt Empordà, i es van apropar a aquesta xifra a gran part del Pirineu.

El temporal de vent portarà un ambient més fred arreu entre diumenge i dilluns amb alguns xàfecs dispersos demà al matí que seran en forma de neu entre els 500 i 700 metres, mentre que la nevada al Pirineu tornarà a ser destacable, especialment a la cara nord.


Comentaris

envia el comentari