Alerta a Texas per una nova tempesta de neu després que l'última hagi deixat un balanç devastador

Encara no s'han recuperat de les darreres nevades de principis de setmana i els hi ve una nova tempesta de neu encara més forta

Imatge de Dallas sota una intensa nevada
Els Estats Units estan tenint un final d'hivern dantesc amb nevades molt abundants al sud del país | Arxiu

La meteorologia tan adversa que porta afectant el sud-est dels EUA des de la setmana passada, ja s'ha cobrat la vida d'almenys 26 persones i milions de ciutadans segueixen sense llum a l'estat de Texas, que es troba entre els més afectats, segons ha informat Reuters. A més, la tempesta de neu sense precedents va provocar també tornados devastadors en el sud de la regió.

Com a exemple d'això, al llarg d'aquesta setmana, tres persones han perdut la vida després que un tornado afectés una ciutat costanera a Carolina del Nord. D'altra banda, la Policia de Kentucky va informar que dues persones també van morir després que el seu vehicle es llisqués per una carretera gelada i caigués a un canal. En Mississipí es va registrar un accident mortal similar, mentre que a l'oest de Tennessee, un nen de 10 anys va morir després de caure en un estany cobert de gel durant la gran nevada que estava deixant la tempesta hivernal. A l'àrea de Houston, la ciutat més poblada de Texas, tres nens petits i la seva àvia van morir en un incendi que aparentment es va iniciar amb una xemeneia que feien servir per escalfar mentre estaven sense electricitat i diverses persones també van morir congelades. La tempesta també ha afectat els malalts que pateixen afeccions greus. A continuació, us adjuntem algunes de les imatges de la tempesta de neu que ha afectat el sud-est dels EUA:

Ja són més de 3,5 milions d'habitants sense subministrament elèctric a casa

A part de les víctimes, les grans i històriques nevades han provocat també talls d'energia gairebé sense precedents en diversos estats dels EUA, inclosos Minnesota, Arkansas i Louisiana. Tot i això, el més afectat ha estat Texas, on ja són més de tres milions de llars i negocis els que es troben sense electricitat des de principis de setmana a causa que les baixes temperatures, juntament amb l'alta demanda dels residents que lluiten per mantenir-se calents, han posat a prova els serveis públics de l'estat.

Caiguda general de les companyies elèctriques de Texas

Mentre que el servei meteorològic alerta que la situació pot empitjorar amb temperatures més baixes i nevades més fortes, el fracàs de subministrament d'electricitat a Texas s'ha convertit en escàndol. El governador de l'estat, Greg Abbott, va sol·licitar investigar les accions de Consell de Fiabilitat Elèctrica (ERCOT, per les sigles en anglès), que qualifica de «per a res fiables».

En aquest sentit, Sheila Jackson Lee, membre de la Cambra de Representants, ha assenyalat que l'estat ni tan sols pot esperar ajuda dels territoris veïns. «Un dels problemes és que el nostre sistema elèctric és un sistema aïllat. Texas mai s'ha esforçat a cooperar amb els estats veïns, per la qual cosa és molt difícil que ells ens ajudin», va asseverar legisladora republicana. A més, el fred extrem a Texas segueix sent un problema pels talls de subministrament de gas natural des d'aquest estat, que proveeix les plantes de generació d'electricitat a sud de la frontera.

Caos majúscul als hospitals

Moltes persones han patit intoxicacions per monòxid de carboni al engegar automòbils i generadors a l'interior per mantenir-se calents. «Aquest és un desastre de salut pública absolut», va dir un funcionari de salut de Houston a l'estació de televisió local KPRC-TV. «La intoxicació per monòxid de carboni certament passa quan fa fred, però mai en aquestes quantitats», va detallar. Moltes persones van fer files en botigues de Texas, on molts no estan acostumats a les temperatures sota zero. Un comtat va informar que havia registrat més de 300 casos sospitosos d'intoxicació de monòxid de carboni durant l'onada de fred.

Nova tempesta de neu a la vista

El segon estat més poblat als Estats Units, Texas, es prepara per a una altra gran tempesta d'hivern, mentre milions de persones s'enfronten a un fred rècord enmig de talls d'electricitat que han deixat sense calefacció a gairebé tot el país. El Servei Meteorològic Nacional (NWS) va emetre alertes i advertències per la tempesta d'hivern que afectarà 100 milions de nord-americans a la zona central de país.

La companyia energètica va crear 'centres d'escalfament' instal·lats a les escoles de la zona. Per protegir els residents del fred, es van activar 35 refugis i fins i tot es va suggerir a alguns cercar protecció en els seus cotxes. Mentre les companyies elèctriques s'esforcen a restablir l'energia, algunes zones de Texas patiran de nou acumulacions de gel que poden provocar més talls d'energia i danys als arbres, a més de tornar perilloses les carreteres.


Comentaris

envia el comentari