TENS TELEGRAM?

Ara t'enviem les últimes hores al Telegram! Clica aquí!

Una alerta per tsunami amenaça les costes d'Andalusia i Llevant

Les costes del país no compten amb una estratègia per actuar contra aquests successos
Imatge de les conseqüències que comporta un tsunami | Cedida

 

La nul·la preparació existent entre els ciutadans de Huelva i Cadis per enfrontar les conseqüències d'un tsunami és el resultat de «la negligència, la por o la incompetència» dels dirigents, que no han preparat correctament a la població. Així ho ha assegurat a 'Ideal.es' Francisco Javier Gracia, professor de Ciències de la Terra de la Universitat de Cadis.

 

Molts especialistes han corroborat que el territori del sud d'Espanya és el que corre més riscos a la península de patir aquest fenomen, pel que ha lamentat que els habitants no tinguin capacitat de defensar-se. La problemàtica incrementa si tenim en compte que s'ha establert una alerta a Andalusia de tsunami, el qual podria arribar en qualsevol moment.

Al sud d'Espanya és on hi ha un risc més gran de patir aquest esdeveniment | Cedida

 

Una alarma creixent

El documental presentat a Cadis el 2017, 'La gran onada', va generar sensació d'alerta entre la població, preocupada per poder patir un esdeveniment així. En el mateix, s'advertia que les poblacions de Cadis, Huelva i Algarve són les que poden ser víctimes del tsunami, el qual es desconeix quan podria arribar, doncs té les mateixes probabilitats de ser avui, com d'aquí a 300 anys.

 

La teoria es basa en el moviment sísmic que va tenir lloc el 1755, quan les mencionades localitats van patir grans onades, que superaven els 15 metres d'alçada, provocant la mort de més de 2.000 persones. A causa que el succés va passar fas pràcticament tres segles, no es disposa d'informació més exacta, però es considera que l'alerta de repetició s'ha de tenir present.

Perill a Llevant

Andalusia no és l'únic territori en alerta a Espanya. Múrcia i València s'uneixen a aquesta llista, segons Emilio Carreño, director de la Xarxa Sísmica Nacional, qui va considerar que la zona de Llevant també concentra important activitat sísmica. Per això, va advertir que, en cas de produir-se un fenomen prop de la regió, aquesta podria rebre les conseqüències d'un tsunami.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris