Com allargar la vida a la rosa de Sant Jordi

Trucs perquè la rosa rebuda el 23 d'abril perduri tot assecant-la

sant jordi reus
Una dona amb roses a una parada de Sant Jordi | Laia Solanellas

No hi ha dubte que les roses són les protagonistes de la diada de Sant Jordi. Cada 23 d’abril els carrers, les cases i les oficines s’omplen d’aquesta flor com a símbol de diversitat i amor cap als altres. Malgrat que el més important és qui ens la regala, i no pas la rosa en si, cal saber alguns trucs si volem que perduri tot assecant-la.  

Carme Carrió, de la floristeria 'Tot en Flors' de Tarragona, té clar què cal fer una vegada hem rebut la nostra rosa esperada. «Escapça el tronc de la rosa, així d’esquitllèbit, cada dos dies, i canvia l’aigua; et durarà molt més». I el llibre —quelcom immortal davant el fet efímer de la naturalesa—, que no acumuli pols.

Què cal fer per assecar la rosa?

Si volem que la nostra rosa es conservi adequadament, primer de tot cal posar-la en aigua ben neta. Per això cal retirar-li les fulles i els pètals que caiguin d’ella. Quan aquests cauen a l’aigua es descomponen i acaben embrutant-la, causant així que les seves partícules tapin el tall.

És important començar a assecar-la abans que es panseixi. Un dels procediments més senzills és posar-la boca avall eliminant, abans, tot el tall que no es necessiti. Es recomana guardar-la en un lloc sec i que no estigui exposada a la llum directa del sol. El temps d’espera dependrà de la mida de la flor, del nombre de pètals i de les condicions de l’habitació on es faci el procés d’assecatge.

Hi ha alguns trucs per allargar la vida de la rosa de Sant Jordi
Hi ha alguns trucs per allargar la vida de la rosa de Sant Jordi | Laia Solanellas

 

Una altra tècnica ben típica és la de col·locar la rosa dins un llibre, entre dues pàgines de paper de diari. En aquest cas, s’ha d’anar renovant el paper per tal d’extraure tota la humitat de la flor.

Roses perennes: una alternativa

Les roses liofilitzades són les flors més duradores. Aquestes tenen un preu més elevat que els roses naturals, atès que són sotmeses a un tractament. En ell, mantenint la humitat i l’aspecte natural de la flor, s’obté una durabilitat més elevada.


Comentaris

envia el comentari