Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels Instagramers passejant per les floracions

La famosa floració de roselles a Califòrnia, en perill per l’allau d’Instagramers

Conegut com el ‘Super Bloom’, aquest fenomen va col·lapsar la reserva natural de Walker Canyon amb l’arribada de més de 50.000 turistes que van malmetre les plantacions

Imatge dels Instagramers passejant per les floracions
Imatge dels Instagramers passejant per les floracions | Twitter

 

Els humans podem arribar a ser molt destructius amb el medi ambient i, inclús quan ens mobilitzem per gaudir d’un fenomen natural, l’obsessió per fer la foto perfecta ens pot portar a fer moltes bajanades. Això és el que va passar el darrer cap de setmana a la reserva natural de Walker Canyon, a Califòrnia (Estats Units), on la famosa floració massiva de roselles va atraure a milers d’Instagramers que gairebé arruïnen el fenomen. 

Amb el nom de ‘Super Bllom’, aquest esdeveniment és espectacular, ja que tots els turons del parc es tenyeixen de color per la floració sobtada de les roselles. Un fenomen que atrau cada any a milers de persones però que enguany ha viscut una autèntica allau humana. Només diumenge passat, la zona va rebre la visita de 50.000 persones i les autoritats van haver de tancar els accessos a la reserva natural.

Més enllà de la gran quantitat de persones, el principal problema va ser el mal comportament dels visitants, ja que van provocar greus problemes de trànsit a tota la zona, aparcaven a on fos i trepitjaven les flors. Una actitud molt poc respectuosa que, sovint, tan sols tenia un objectiu: aconseguir la foto perfecte enmig de les flors per pujar-la a Instagram. Inclús algunes persones van arrencar les flors, com es pot veure en algunes imatges penjades a Internet.

Imatge dels terribles efectes dels visitants a la zona
Imatge dels terribles efectes dels visitants a la zona | Twitter

El ‘Super Bloom’, una floració massiva espectacular

El fenomen del ‘Super Bloom’ és molt curiós i no es produeix cada any, segons afirma la mateixa NASA, raó per la qual quan té lloc atrau a tantíssima gent. No obstant, la curiositat de les persones s’ha convertit amb el temps en una necessitat de penjar fotografies a les xarxes socials als seus perfils per deixar constància que han estat allà. De fet, la zona té espais limitats per als vehicles i no compta amb serveis suficients per acollir a tanta gent. 

En aquest sentit, la localitat veïna de Lake Elsinore, que pateix la invasió de turistes, ha convidat els visitats a anar a altres zones del país a veure floracions massives  per tal de reduir la presència humana en aquesta àrea tan sensible a nivell mediambiental. El parc va reobrir el dilluns passat però els problemes hi continuen.